eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk

Világcsúcsot állított fel a veterán uruguayi csatár

Világcsúcsot állított fel a nemzetközi sajtó szerint Sebastián Abreu: pályafutása során a harmincadik profi klubbal kötött szerződést.

A jövőben a brazíliai Minas Gerais államban, az Athletic Club de Sao João del Rei együttesében fog futballozni.

Washington Sebastián Abreu Gallo, becenevén El Loco, azaz a Bolond a 45. évében jár, 1976. október 17-én született. A Defensor Sporting játékosa volt hazájában, az 1996-os idényben, éppen negyedszázada már az első osztályban játszott. Mi több, 1996. július 17-én Kína ellen a válogatottban is bemutatkozott. Hirtelen külföldre ment, 1996 nyarától másfél éven át az argentin San Lorenzo játékosa volt, akkor kezdte nagy vándorlását, melynek során Közép- és Dél-Amerika mellett Európában és Izraelben is megfordult.

Nem akárki, 70 mérkőzésen 26 gólt szerzett az uruguayi válogatottban, a Celeste örökranglistáján utóbbit tekintve csak Luís Suárez, Edinson Cavani, Diego Forlán és a hősidők három csillaga, Scarone, Romano és Miguez előzi meg. Játszott két világbajnokságon (2002, 2010), Dél-Afrikában az ő sikeres tizenegyese küldte az elődöntőbe az uruguayi válogatottat.

Az alábbi harminc klubban játszott eddig Abreu: Defensor Sporting, San Lorenzo, Deportivo la Coruña, Gremio, Tecos, Nacional, Cruz Azul, America, Dorados, Monterrey, San Luis, Tigres, River Plate, Beitar Jerusalem, Real Sociedad, Arisz, Botafogo, Figueirense, Rosario Central, Aucas, Sol de America, Santa Tecla, Bangu, Central Espanol, Puerto Montt, Audax Italiano, Rio Branco de Vitoria, Magallanes, Boston River és Athletic Club de Sao João del Rei.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×