eur:
389.31
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A 37. Lidl Balaton-átúszás résztvevői Révfülöp és Balatonboglár között 2019. június 29-én. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítettek.
Nyitókép: Varga György

Máris változott a Balaton-átúszás időpontja

Nem a járvány, hanem az időjárás tehet a módosításról.

Az elmúlt években megszokotthoz képest egy hónappal később, július 31-én rendezik meg a 39. Lidl Balaton-átúszást.

Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója a Csupasportnak elmondta: nem a járvány miatt tűzték ki az új időpontot.

„Elemeztük a hosszú távú előrejelzéseket, és arra jutottunk, július végén sokkal nagyobb eséllyel jó az időjárás, illetve melegebb a víz. Sokáig július vége felé rendezték a Balaton-átúszást, és az elmúlt években hezitáltunk, visszategyük-e erre az időpontra, mert a profiknak sem túl meleg a víz, az amatőröknek pedig kedvezőbb, mint a június végi 21-23 Celsius-fok. Ehhez kapcsolódva a Velencei-tavi úszónapot áthoztuk június végére” – fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy figyelik a járvány alakulását, és azt, hogy milyen korlátozásokkal lehet majd megrendezni a népszerű eseményt. Hozzátette, hogy a felkészülést befolyásolja az uszodák zárva tartása, a hobbiúszók most nem tudnak edzeni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×