eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Honvéd szakította meg a Fehérvár hazai veretlenségi sorozatát

A székesfehérvári együttes sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban és 2019 decembere óta először maradt alul hazai pályán.

A MOL Fehérvár FC 2-1-re kikapott a vendég Budapest Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A kispestiek 2017 májusa óta, amikor 1-0-s sikerükkel megszerezték a bajnoki címet, nem tudták legyőzni a Fehérvárt. Azóta négy döntetlen mellett hétszer - köztük egy Magyar Kupa-döntőben - vereséget szenvedtek.

A Fehérvár kezdte jobban a meccset, a Honvéd negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé tette a játékot, majd egy óriási védelmi hiba után Hidi Patrik révén a vezetést is megszerezte. A hazaiak támadásban maradtak, küzdöttek az egyenlítésért, miközben a vendégeknek több lehetőségük nyílt kontratámadások vezetésére. A Fehérvár erőfeszítése a szünet előtti percben góllá érett: az NB I-ben először kezdőként pályára lépő ifj. Dárdai Pál első élvonalbeli találatát szerezte.

Fordulást követően is lüktető maradt a játék. A Fehérvár játszott fölényben, a Honvéd továbbra is a gyors ellentámadásaiban bízott. Mégsem ebből szerezték meg a fővárosiak újra a vezetést, hanem egy sarokrúgást követően, amit Batik Bence fejelt az ötösről a kapuba. A mérkőzés hajrájában görcsösen próbálkoztak a fehérváriak, míg a vendégek ügyesen tartották a labdát és megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×