eur:
388.74
usd:
361.78
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Lángokban áll Romain Grosjean, a Haas francia versenyzőjének autója a rajt utáni balesete után a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíján a szahíri pályán 2020. november 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Tolga Bozuglu

Rögtön haza is küldik a kórházból Romain Grosjeant - megvan a helyettese

"Legalább egy" futamon egy ismerősen csengő nevű brazil helyettesíti a francia pilótát.

A brazil Pietro Fittipaldi helyettesíti majd a hétvégi Forma-1-es Szahíri Nagydíjon a Haas istállónál Romain Grosjeant, aki a vasárnapi bahreini GP-n szenvedett balesetet.

A csapat hétfőn jelentette be, hogy a 34 éves francia versenyzőt kedden kiengedik a kórházból, de mindkét kézfején égési sérülései vannak, és a mostani versenyhétvégén nem tud vezetni. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke hétfőn meglátogatta Grosjeant a kórházban, és ezután azt mondta, "legalább egy versenyt" ki kell hagynia.

A 24 éves Fittipaldi - az 1972-ben és 1974-ben világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, az autóversenyző Enzo testvére, a szintén korábbi F1-es Christian Fittipaldi unokaöccse -

az elmúlt két évben teszt- és tartalékversenyzője volt a Haasnak, futamon most fog debütálni.

Christian főszereplője volt az F1 története egyik leglátványosabb balesetének, amelyben a sportoló egy karcolásnyi sérülést sem szenvedett.

Grosjean a Bahreini Nagydíj első körében, nem sokkal a rajt után nagy sebességgel a szalagkorlátnak csapódott, autója kettétört és kigyulladt, a versenyző pedig csodával határos módon, a mentőcsapat segítségével tudta nagyjából 30 másodperc után elhagyni a roncsokat. A versenyző kisebb égési sérüléseket szenvedett mindkét kézfején, de hétfőn már leveszik róla a kötéseket, a Haas közlése szerint pedig kedden már elhagyhatja a kórházat.

"Jól van, de azt még nem tudja, hogy hogyan néznek ki a kezei" - nyilatkozta Steiner, aki egyelőre még nem akart arról beszélni, hogy a hétvégi Szahíri Nagydíjon helyettesíti-e valaki Grosjeant, először ugyanis a versenyzővel akar egyeztetni. "Támogatni fogom abban, amit szeretne" - jelentette ki a csapatfőnök, hozzátéve, hogy elegendő cserealkatrészük van, versenyautó biztosan rendelkezésre áll majd a hétvégi fordulón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×