eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Portugál Nagydíjának időmérő edzését az algarvei pályán a dél-portugáliai Portimaóban 2020. október 24-én. A futamot október 25-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/AP/Jose Sena Goulao

Variációk egy témára: indulhat a tolongás Hamilton üres autójáért

Számos lehetőség van a koronavírusos Lewis Hamilton egy-két hétvégés helyettesítésére, de ez akár érintheti más csapat(ok) versenyzőgárdáját is. Wéber Gábor F1-szakkommentátor vett számba néhány lehetőséget az InfoRádióban.

Mint az Infostart is megírta, pozitív lett a koronavírustesztje a hétszeres Formula-1-világbajnok Lewis Hamiltonnak, aki így – az idei szezont már megnyerve – nem állhat rajthoz a most hétvégi bahreini versenyen, sőt, nem kerekítheti 100-ra edzéselsőségeinek számát sem, mivel már csak két futam van a naptárban, ő márpedig 98 első rajtkockás indulási jogot szerzett eddigi pályafutása során.

Nem Lewis Hamilton az első a száguldó cirkusz mezőnyében, aki átesett a fertőzésen, a két Racing Point-pilóta, Sergio Perez és Lance Stroll már túlvan rajta, így kimaradt számukra egy-egy verseny, de az InfoRádiónak nyilatkozó F1-es szakkommentátor szerint könnyen elképzelhető, hogy Hamilton az abu-dzabi idényzárót is kihagyja.

Hogy ki ülhet Hamilton helyére a világbajnok Mercedes volánja mögé?

Wéber Gábor szerint Esteban Gutiérrez és Stoffel Vandoorne, a két tartalékpilóta közül előbbi biztos nem, hisz nincs meg a versenyzéshez szükséges engedélye, utóbbi viszont rendelkezésre áll, és van is úgynevezett szuperlicensze, "ő lehet az első gondolata a Mercedesnek, jelen pillanatban Valenciában tesztel" egy Formula-E kategóriás autót - tette hozzá a szakértő.

Ám volna még variáció, annál is inkább, mivel Vandoorne - az NSO.hu elemzése szerint nincs igazán képben az idei Mercedesszel.

"George Russell a második szezonját fejezi be a Williamsnél, és még egy harmadik is vár rá, az ő bevetése is opció lehet, ez esetben Vandoorne a Williamsben helyettesítené Russelt. Érdekes megoldásnak tartanám, és szerintem a Mercedes maga is elgondolkodik ezen" - figyelmeztetett Wéber Gábor.

Az NSO szerint még Nico Hülkenberg is számításba jöhet, aki három versenyen helyettesítette a Racing Point korábbi betegeit.

Szó lehet még Jack Aitken bevetéséről is, aki a Mercedes harmadik számú tesztpilótája. Engedélye van, ráadásul az F2-es mezőny tagjaként Bahreinban tartózkodik.

Romain Grosjeant is helyettesíteni kell, arról már tudni, hogy Pietro Fittipaldi ülhet be a piros-fehér Haasba.

"Nehéz dolga lesz a mezőny leglassabb autójában. Eleve nagyon régi versenytapasztalattal tetszik, de kisebb nyomás alatt teljesíthet, hisz nem egy éles bajnokságból érkezik. Viszont a csapat elsőszámú tesztpilótája, sokat szimulátorozik, minden procedúrát ismer a csapaton belül és magát az autót is" - ecsetelte még Wéber Gábor szakkommentátor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×