eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Vereség a főpróbán

A magyar női kézilabda-válogatott 31-25-re kikapott Svédország vendégeként Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, vasárnap Trollhättanban.

Támadásban és védekezésben is hatékonyabban, pontosabban kezdtek a házigazdák. A magyarok két büntetőt, illetve több ziccert is kihagytak, ezért a szakmai stáb már a kilencedik percben időt kért (6-2). A rövid szünet után három magyar, majd három svéd gól következett, és bár egyenlíteniük nem sikerült a vendégeknek, Klujber Katrin vezérletével szorossá tudták tenni az állást (12-11).

A második félidőt egy 5-1-es sorozattal kezdték a svédek, ezért Danyi Gábor és Elek Gábor kapitánykettős hét perc után ismét időt kért, ám számottevő változást ez sem hozott. Voltak időszakok, amikor a magyarok játéka mindkét kapu előtt szétesett, a skandinávok szinte tetszés szerint dobták góljaikat, gyorsindításból például összesen 14 alkalommal voltak eredményesek.

A svédek legeredményesebb játékosa Carin Strömberg és Elin Hansson volt négy góllal.

A két együttes 27. egymás elleni találkozóján 18 magyar siker és négy döntetlen mellett ötödször nyertek a svédek. A két együttes szombaton is megmérkőzött egymással, akkor a magyarok 28-27-re nyertek.

A dániai Európa-bajnokságon a magyar együttes a koldingi C csoportban jövő pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, majd december 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×