eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Hertha BSC elleni gólját a 2019. augusztus 16-i bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Münchenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Elber szerint jelenleg Lewandowski a világ legjobb labdarúgója

Lewandowski az előző idényben 47 tétmérkőzésen 55 góllal segítette a Bayernt.

Giovane Elber, a Bayern München korábbi brazil válogatott labdarúgója szerint jelenleg a bajorok lengyel támadója, Robert Lewandowski a világ legjobb játékosa.

A 15-szörös válogatott futballista - aki 1997 és 2003 között játszott a Bayernben - a Stuttgarter Zeitung lapnak adott nyilatkozatában kiemelte: a lengyel támadóval "Messi, Ronaldo, Neymar és Mbappé sem tudta tartani a lépést".

"A legutóbbi szezonban ő volt a világ legjobb futballistája. És a mostani idényben a helyzet semmit sem változott" - utalt Lewandowskira Elbert. Hozzátette: a 32 éves lengyel csatár nem elégedett meg azzal, amit már elért, nem ül a babérjain.

"Pontosan ez az, amit a Bayernben megtanult, hogy nem szabad hátradőlnie, ha elért egy célt. A következő idényben újra minden a nulláról indul, a régi sikerek és érdemek már nem számítanak semmit" - mondta.

Lewandowski az előző idényben 47 tétmérkőzésen 55 góllal segítette a Bayernt, amely a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot, valamint a Német Kupát is megnyerte. A 2020/21-es idényben 13 tétmérkőzésen 14-szer volt eredményes és van öt gólpassza.

Az előző BL-szezont illetően már Lewandowskit választották meg a legjobbnak, és a nemzetközi szövetségnél (FIFA) is a legfőbb esélyesnek számít az év játékosa címre. Így lett volna ez az Aranylabda esetében is, pechjére azonban a koronavírus-járvány miatt idén az elismerés 64 éves történetében először nem osztják ki.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×