eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Kiszáll a tokiói olimpia szervezéséből az erdélyi származású olimpiai bajnok

Az olimpia sportigazgatója egy másik csapat élén teszi majd hasznossá magát.

Murofusi Kodzsi megválik a tokiói olimpia sportigazgatói posztjától, és a Japán Sport Ügynökség vezetését veszi át.

Az olimpiai és világbajnok egykori kalapácsvető Szuzuki Daicsit váltja majd a poszton. Az 1988-as szöuli játékok úszóbajnoka a japán kormányzat által 2015-ben életre hívott szervezet első vezetője, és mandátumának szeptember végi lejárta után nem folytatja munkáját.

Murofusi 2014 óta a tokiói olimpia sportigazgatója, és nagy szerepe volt többek között az olimpia és a paralimpia programjának kialakításában. A Japán Sport Ügynökséget a sport országos népszerűségének növelése érdekében hozták létre, és mivel a szervezet feladata, hogy segítse a játékok rendezőit az olimpia tervezésében és előkészítésében, Murofusi nem szakad el teljesen az olimpiával kapcsolatos feladatoktól.

"Biztosan tudom, hogy Murofusi úr megbízható partnerünk lesz a Japán Sport Ügynökség élén az olimpia sikeréért zajló közös munka során" - írta közleményében Mori Josiro, a Tokió2020 elnöke.

Murofusi Kodzsi édesanyja erdélyi magyar.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×