eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Kiszáll a tokiói olimpia szervezéséből az erdélyi származású olimpiai bajnok

Az olimpia sportigazgatója egy másik csapat élén teszi majd hasznossá magát.

Murofusi Kodzsi megválik a tokiói olimpia sportigazgatói posztjától, és a Japán Sport Ügynökség vezetését veszi át.

Az olimpiai és világbajnok egykori kalapácsvető Szuzuki Daicsit váltja majd a poszton. Az 1988-as szöuli játékok úszóbajnoka a japán kormányzat által 2015-ben életre hívott szervezet első vezetője, és mandátumának szeptember végi lejárta után nem folytatja munkáját.

Murofusi 2014 óta a tokiói olimpia sportigazgatója, és nagy szerepe volt többek között az olimpia és a paralimpia programjának kialakításában. A Japán Sport Ügynökséget a sport országos népszerűségének növelése érdekében hozták létre, és mivel a szervezet feladata, hogy segítse a játékok rendezőit az olimpia tervezésében és előkészítésében, Murofusi nem szakad el teljesen az olimpiával kapcsolatos feladatoktól.

"Biztosan tudom, hogy Murofusi úr megbízható partnerünk lesz a Japán Sport Ügynökség élén az olimpia sikeréért zajló közös munka során" - írta közleményében Mori Josiro, a Tokió2020 elnöke.

Murofusi Kodzsi édesanyja erdélyi magyar.

Címlapról ajánljuk
A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború - mondta Menczer Tamás

"A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború" - mondta Menczer Tamás

Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben a közel-keleti háború veszélyeiről is beszélt.

Precedens értékű ítélet: Svájcban életveszélybe sodorják az idős nőket

Példa nélküli ítéletet hozott az Emberi Jogok Európai Bírósága (ECHR), amikor helyt adott 2500, 70 évnél idősebb svájci nő keresetének. A keresetük szerint kormányuk nem tett eleget a klímaváltozás elhárításáért és „gyenge fellépése alapvető emberi jogokat sért”. A döntés megnyitja az utat hasonló perek előtt más európai országokban is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Szombaton megindult a Irán beígért támadása Izrael ellen. Az offenzívában rakéták százait indították a zsidó állam területe ellen, ám azokat a légvédelem semlegesítette. Teherán bejelentette, hogy a több mint 200 drónt és rakétát lőttek ki, ezzel pedig az ügyet lezártnak tekintik. Nem ért ezzel egyet a jeruzsálemi vezetés, amely megtorlásról beszél. Az Egyesült Államok is hozzájárult a támadás elhárításához, több eszközt is kilőttek a Jordánia valamint Szíria felett. Cikkünk folyamatosan frissül a legfrissebb eseményekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 14. 18:17
×
×
×
×