eur:
368.67
usd:
345.16
bux:
48385.70
2023. június 7. szerda Róbert
A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nemzetközi elismerést kapott az Új Puskás

Egy kommunikációs dizájn viadal "wayfinding" kategóriáját nyerte.

Az Új Puskás Ferenc Stadion nyerte idén a világ legjelentősebb kommunikációs dizájn versenyén a "wayfinding" kategória díját.

A tavaly novemberben átadott stadion belső dizájnját tervező Graphasel Design Studio szerdai közleményben kiemeli, hogy a wayfindingban, azaz a látogatóirányító rendszer és arculata kategóriában magyar alkotó még sosem kapott elismerést a Red Dot Design Awardon, melyet 1955-ben alapítottak, és egy-egy évben több ezer pályázó közül választják ki a győzteseket.

Az aréna építését irányító Fürjes Balázs kormánybiztos, jelenleg a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a közleményben elmondta, öt szempontot adtak a tervezőknek a létesítmény belső világának megformálásához:

  1. az aréna belül is legyen világbajnok,
  2. a belső dizájn legyen egyszerre szemet gyönyörködtető
  3. és felhasználóbarát,
  4. valósuljon meg a múlt és jövő izgalmas randevúja,
  5. s a stadion időtálló és sajátosan magyar legyen.

"Mindezt sikerült világszínvonalon megvalósítani, ezt bizonyítja a Red Dot díj is" - tette hozzá az államtitkár.

A wayfinding az épületek belső tájékoztatási rendszere, amely közérthető és könnyen követhető jelekkel, szimbólumokkal segíti a látogatókat az eligazodásban, tájékozódásban. A látogatóirányítás nemcsak jelölések rendszere, hanem egyben a középület arculatát is meghatározza. A kategóriában tavaly Stockholm tömegközlekedési rendszere volt a győztes.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×