eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A debreceni gól a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. április 14-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Óriási pénzekkel ront rá az NB II-re a Debrecen és a Vasas

Az InfoRádiónak nyilatkozó sportközgazdász szerint tudatos befektetői döntés, hogy a következő év mínuszos lesz a két nagy múltú klubnál.

Szombaton kezdődik a magyar labdarúgó másodosztályú bajnokság, amelyből két csapat kiemelkedik. A Debrecen és a Vasas csapatának játékoskerete is NB I-es szintű, költségvetésük egymilliárd forint felett lehet - közölte Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban.

Ismert, Debrecenbe szerződött Korhut Mihály és Varga József is, a Loki korábbi nemzetközi szereplésének sikerkovácsai. Ugyanekkor a Vasasban focizik tovább az NB I-es gólkirály Radó András.

"Ez a két együttes az NB I-ben is stabil csapat lehetne ősztől.

Ennek látszólag ellentmond, hogy a Debrecen kiesett az NB I-ből, de most erősebb a kerete. Viszont az élvonalnak az a legnagyobb kihívása, hogy rendkívüli kiegyenlített a mezőny, a két élcsapatot - Fehérvár, Ferencváros - kivéve bárki kieshet" - elemezgetett a sportközgazdász.

Az NB II-t szintén kiegyensúlyozottnak látja, az viszont nem 12, hanem 20 csapatos, ezért szerinte kulcs, hogy az NB II-höz is NB I-es játékosállomány kell azoknál a csapatoknál, amelyek tényleg a feljutást tűzik ki célul - NB I-es költségvetéssel.

"Jelen pillanatban nem lehet elképzelni, hogy ne a két, fent említett csapat legyen a két feljutó" - mondta Szabados Gábor, aki egyértelművé tette, a két klub által elköltött pénzt a következő szezonban biztosan nem lehet megkeresni a második vonalban, még központi támogatással sem.

"A következő szezon veszteséges lesz a számukra. Nyilván

arra építenek, hogy azonnal feljutnak az NB I-be, és ott majd a plusz bevételekből vissza tudják hozni azt a veszteséget, amelyet az NB II-ben szenvedtek el.

Ezt nevezhetjük szokványos befektetői gondolkodásnak, hiszen minden gazdasági vállalkozásnak az a lényege, hogy kockázatot vállal a tulajdonos a jövőbeni nyereség reményében."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×