eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője a győztesnek járó trófeával a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának eredményhirdetésén a spielbergi pályán 2020. július 12-én. A hatszoros világbajnok Hamilton rajt-cél győzelmet aratott megszerezve pályafutása 85. futamgyőzelmét.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Leonhard Foeger

Lewis Hamiltont utoljára a Hungaroringen lehetne megállítani

A Formula-1-es szezon első két futama alapján nehezen elképzelhető, hogy a Mercedes idén vereséget szenvedjen, és a Hungaroringen is a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a legnagyobb esélyes – fejtette ki Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a legváltozatosabb körülmények között, hidegben és melegben, szárazon és esőben is megmutatta, hogy jelenleg a legjobb konstrukció a Mercedesé. Ez rossz hír a többieknek, különösen a Red Bullnak, amelyik hazai pályán akart bizonyítani – mondta Vámosi Péter az elmúlt két nagydíjról.

A Racingline.hu főszerkesztője szerint a többieknek és a nézőknek is legalább az a jó hír, hogy a Hungaroring teljesen más pálya, technikásabb, mint az első két futamnak otthont adó osztrák, sok kanyarral, igaz, Hamilton kedvenc pályája, annyiszor nyert itt, mint soha senki. "Az tenne pedig jót a világbajnokságnak, ha nagyon gyorsan valaki más is el kezdene nyerni. Akinek erre van esélye, az a Red Bull, neki kellene összeszednie magát" – mondta a szakértő.

Spielberg, 2020. július 12.
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője ünnepel, miután rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíján a spielbergi pályán 2020. július 12-én. A hatszoros világbajnok Hamilton pályafutása 85. futamgyőzelmét szerezte meg.
MTI/AP/Pool/Mark Thompson
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője ünnepel, miután rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíján MTI/AP/Pool/Mark Thompson
A riválisok közül szerinte a Ferrari annyira rossz, hogy a kilencvenes évek elejét idézi,

amikor 1991-ben Alain Prost még versenyzőként azt mondta az autójáról, hogy ez olyan, mint egy traktor. A Racing Point viszont annyira jó, hogy a Renault óvást is nyújtott be ellene, hogy megnézzék, biztos nem az történt-e, hogy a tavalyi Mercedest csak átszínezték rózsaszínre. Vámosi Péter szerint további izgalmakat rejt, hogy helyt adnak-e ennek az óvásnak.

A McLarennek azzal sikerült a riválisok többsége fölé kerekednie, hogy nagyon egyben van a csapat, nem fúrják egymást a pilóták, örültek egymás sikerének. A főszerkesztő szerint ezek azok a pluszok, amelyek akár századokat is jelenthetnek a versenypályán. "Jelenleg stabil második helyen van a McLaren, de nincsenek illúzióim, a Red Bull Racing és a Racing Point is előtte fog végezni" – jósolta a szakértő.

Ha Hamilton nyer, ez lesz a nyolcadik sikere a Hungaroringen, és átveheti a vezetést összetettben is.

Utána ráadásul dupla forduló jön Silverstone-ban, ami neki hazai pálya. "Ha valaki meg akarja őt állítani, akkor azt a Magyar Nagydíjon kellene. Az lehet az Achilles-sarka, hogy túlzott önbizalommal érkezik a magyarországi futamra, de azért az igazi meglepetéshez esős idő is kellene" – mondta Vámos Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×