eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan csatára a Sampdoria ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2020. január 6-i mérkőzésen a milánói Giuseppe Meazza Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Svédországban futballozhat tovább Ibrahimovic

Jelenlegi együttese, az AC Milan helyett odahaza, a részben általa tulajdonolt Hammarby csapatában folytathatja labdarúgó-pályafutását Zlatan Ibrahimovic a La Gazzetta dello Sport szerint.

Az olasz sportnapilap a közelgő klubváltást arra alapozza, hogy a 38 éves svéd csatár konfliktusba keveredett a milánóiak ügyvezető igazgatójával, Ivan Gazidisszal. A szerdai edzésen támadt szócsata nyomán pedig az újság megfogalmazása szerint Ibrahimovicnak "jelentősen csökkentek az esélyei", hogy szerződést hosszabbítsanak vele az AC Milannál. Jelenlegi megállapodása a hónap végén lejár.

A svéd játékos, aki a koronavírus-járvány közepette is a stockholmi Hammarbynál edzett, télen a Los Angeles Galaxytól igazolt az olasz együtteshez, amelyben a szezon félbeszakításáig tíz meccsen szerepelt, egy gólpassza mellett négyszer volt eredményes.

Az AC Milanban már korábban is futballozott, mégpedig 2010 és 2012 között: 2011-ben olasz bajnoki címet és Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

A svéd válogatottban 116 mérkőzést játszott, 62-szer volt eredményes, aminek köszönhetően ő a svéd futball történetének legjobb gólszerzője. Tizenegy alkalommal választották az év labdarúgójának Svédországban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×