eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Az Újpestet és a Honvédot is megbüntette az MLSZ

Pénzbeli büntetést kaptak, de nem azonos nagyságút. Egy eltiltásról is döntött a szövetség.

Az Újpestre 500 ezer, a Budapest Honvédra 300 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Az mlsz.hu keddi híre szerint a két klubnak az egymás elleni, szombati bajnoki mérkőzésén - amelyet a házigazda újpestiek 1-0-ra nyertek - szurkolóik részéről történt rendzavarások (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) miatt kell bűnhődnie. Az újpestieket ezen túl szurkolóik rasszista megnyilvánulása ("huhogás") miatt is vétkesnek találták.

Az Újpest a Facebookon üzent a szurkolóknak, kérve a keveseket, akik nem tartják be a szabályokat, hogy "mellőzzék az ilyen hangeffekteket". Hozzátették, nem akarnak zárt kapus meccseket. "Hogyha ez még egyszer előfordul, akkor a pénzbírság mellett újra a zárt kapus találkozó réme fenyeget minket. Most, hogy újra kezdünk egymásra találni, újra éreztük szereteteket, semmihez sem hasonlítható buzdításokat, nem akarjuk síri csendben lejátszani soron következő összecsapásainkat, mi csak veletek tudjuk elképzelni a folytatást!"

A kispestiek múlt pénteken egymillió forintos büntetést kaptak, amiért a Magyar Kupa - szerdán a Mezőkövesddel szemben 2-1-re megnyert - döntőjében súlyosan megsértették a sportzónára vonatkozó szabályzatot.

A fegyelmi bizottság keddi határozatában két, soron következő bajnoki mérkőzésre vonatkozóan eltiltotta a sportszakemberi tevékenységtől Szűcs Lajost. A már biztos kieső kaposváriak háromszoros válogatott, játékosként magyar és német bajnok kapusedzőjét pénteken, a Debrecen elleni idegenbeli bajnokin állította ki Farkas Ádám játékvezető.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×