eur:
395.63
usd:
372.14
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Ousmane Dembele, az FC Barcelona játékosa bemelegít az Olympique Lyon elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzés kezdete előtt a Lyon közelében lévő Groupama Stadionban 2019. február 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A spanyol lapok szerint eldőlt Dembélé sorsa

Eldőlni látszik a hosszú hónapok óta létező dilemma: a nyáron eladja az FC Barcelona a világbajnok francia szélsőt, Ousmane Dembélét.

A 23 éves szélsőt Neymar eladása után, 2017-ben szerződtette az FC Barcelona, akkor őrültnek titulált, 125 millió eurós összegért. Nem bizonyult jó befektetésnek, mert – bár a játékos kétségtelenül kivételes gyorsasággal és cselezőkészséggel rendelkezik – nagyon sérülékeny és legalább annyira kezelhetetlen.

Az utóbbi hónapokban, különösen, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a Barcelonának több játékosát eladva pénzt kell „termelnie” ahhoz, hogy a nyáron drága játékosokat is vehessen, többször is felvetődött a 2022 nyaráig szerződésben lévő Dembélé eladása.

Ugyanakkor az elemzők ezzel kapcsolatban arra is felhívták a figyelmet, hogy a klub csak jelentős veszteséggel tudja eladni, mert Dembélé piaci értéke még a fele sincsen annak, mint amennyiért a katalánok megvásárolták.

Az egyik érdeklődő iránta – legalábbis a brit Express című lap szerint – a Liverpool lehet, Jürgen Klopp szinte már lemondott Timo Werner szerződtetéséről, s ezért másik csatár után nézett. Ám a „Vörösöket” aggasztja, hogy Dembélé milyen gyakran sérült. Klopp egyébként is aggályosnak látja, hogy a nyáron nagy összeget áldozzon a klubja új szerzeményekre.

„Arra kéred a játékosaidat, hogy a válság miatt mondjanak le a fizetésük egy részéről, majd elköltesz 50-60 millió fontot egy új játékosra – ezt nehéz lenne megmagyarázni” – mondta.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×