eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dzsudzsák Balázs, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról hazatérő magyar labdarúgó-válogatott játékosa a fővárosi Hősök terén tartott ünneplésen 2016. június 27-én. Az előző napon a csapat kikapott Belgiumtól a nyolcaddöntőben, így kiesett.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A külügy segítségével tér haza Dzsudzsák Balázs

A Külgazdsági és Külügyminisztérium 7 másik magyart is hazahozott az Egyesült Arab Emírségekből.

Dzsudzsák Balázs a magyar állam segítségével hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon - értesült az Index. A Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette a lap információit, hozzátéve, hogy a gép 7 másik magyart is hazahoz az Egyesült Arab Emírségekből, és az esti órákban landol Ferihegyen.

Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légi forgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot.

Dzsudzsák Balázs rendelkezik diplomata útlevéllel tekintve, hogy a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya közölte a lappal a minisztérium. A portál szerint több magyar sportolónak van hasonló okmánya, a futballista is korábban kapta meg a diplomata útlevelét.

A minisztérium válaszában arra is kitért, hogy folyamatosan zajlik a külföldön rekedt magyarok hazahozatala.

Eddig 9455 magyar állampolgárnak segített hazajutni a magyar állam, 672 magyar utazását pedig még szervezik.

Jelenleg is úton van Észak – Amerikába egy járat, ami 121 embert hoz haza Miamiból, New Yorkból és Torontóból, valamint Izlandról.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emirátusokban. Előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került jelenlegi csapatához, az al-Ainhoz. Az Ittihad Kalba még az előtt küldte el Dzsudzsákot, hogy lejárt volna a szerződése. A klubelnök egy tévéműsorban azt mondta, hogy sem védekezésben, sem pedig támadásban nem képes már megfelelően teljesíteni a 33 éves magyar szélső.

Az al-Ain azonban nemrég jelezte, hogy szeretné megtartani. Dzsudzsák csapata második helyen áll a márciusban félbeszakított bajnokságban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×