eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Május negyedikétől edzenének az olasz futballisták

Az Olasz Labdarúgó-szövetség, a FIGC csütörtök este döntött arról, hogy kitolja az idény zárásának határidejét június 30-ról augusztus 2-re. Ez szinkronban van az UEFA azon elképzelésével, hogy a bajnoki szezonok fejeződjenek be augusztus harmadikáig.

Az eredeti tervekben szereplő június 30-i dátum a játékosok egy részének szerződési határideje is volt, beleértve a kölcsönszerződéseket is.

Gabriele Gravina, a FIGC elnöke megerősítette, hogy a jelenlegi helyzetben, noha minden érdekeltnek fontos célja, hogy a bajnokságot befejezzék, az egészségé a prioritás. Csak akkor fogják folytatni a szezont, ha azt az egyéb körülmények nem zárják ki.

A Serie A csapatai – noha korábban voltak a kórusból kiszűrődő, ellentétes hangok – reménykednek abban, hogy az egyelőre május 3-ig tartó vészhelyzetet követő, várható enyhítésben már következő nap, hétfőn megkezdhetik a játékosok az edzéseket.

Ebben az esetben talán május utolsó öt napján már tétmérkőzéseket tarthatnak, s júniustól „teljes gőzzel” folytathatják a bajnokságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×