eur:
390.42
usd:
358.61
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Amszterdam, 2018. augusztus 14.David Neres, a holland Ajax Amsterdam játékosa (k) ünnepel csapattársaival, Lasse Schönével (b) és Dusan Tadic-csal, miután gólt szerzett a belga Standard Liege együttese ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában játszott visszavágó mérkőzésen Amszterdamban 2018. augusztus 14-én. (MTI/AP/Olaf Kraak)
Nyitókép: MTI/AP/Olaf Kraak

A hollandok már tudják, mikor folytatódik a futballbajnokság

Az európai labdarúgó-bajnokságok közül elsőként a hollandban született meg a visszatérés menetrendje.

Az Eredivisie az első nagyobb európai bajnokság, amely megjelölte a folytatás időpontját a koronavírus miatti felfüggesztése után.

A holland liga június 19-ét jelölte meg a bajnokság folytatásának napjának, természetesen abban az esetben, ha az ország kormányának döntései ezt nem zárják ki.

A döntést a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) és a klubok is elfogadták. Akadtak klubok, mint az Ajax, amelyek szívesebben vették volna, ha az idény befejeződik a jelenlegi állással, de a KNVB, az UEFA iránymutatásaival összhangban, mindenképpen a hátralévő mérkőzések lejátszása mellett van.

„Egyelőre az a célunk, hogy az egész szezon befejeződjön” – írta a KNVB közleménye. A terv az, hogy a klubok május 15-én térjenek vissza az edzéshez, kezdetben kis csoportokban. Az egész csapat, együtt, május 29-én kezdheti el az edzést. Ha a bajnokság a tervek szerint június 19-én folytatódik, akkor a szezon várhatóan július végére fejeződik be. ebben az esetben augusztus harmadik hetében kezdődne a 2020–2021-es szezon, amelynek lennének mérkőzései a karácsonyi időszakban, hogy behozzák a csúszást..

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×