eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A veszprémi Dragan Gajic a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágó mérkőzésén, a Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2018. május 20-án. A szegedi csapat 29-26-ra kikapott a címvédő Telekom Veszprémtől, de összesítésben egyetlen góllal, 58-57-re jobbnak bizonyult riválisánál.
Nyitókép: A veszprémi Dragan Gajic a férfi kézilabda NB I döntőjének visszavágó mérkőzésén, a Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában 2018. május 20-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kedvező helyzetben a Veszprém

A Telekom Veszprém 31-26-ra győzött a szerb RK Vojvodina otthonában a férfi kézilabda SEHA Liga negyeddöntőjének vasárnapi, első mérkőzésén.

A vendégek keretéből ezúttal Sterbik Árpád, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Vuko Borozan hiányzott.

Gyors játékkal és három góllal kezdett a Veszprém, és bár Svetislav Verkic jól teljesített a hazai kapuban, tíz perc alatt hat gólt kapott. A vendégcsapat remek védekezését bizonyítja, hogy mindeközben a Vojvodina csupán egyszer talált be.

Ezt követően sikerült felvennie a meccs ritmusát a házigazdának, némileg csökkentette a különbséget, de Vladimir Cupara védéseinek köszönhetően a Veszprém a szünetben ismét öt találattal vezetett.

Az első félidőben két veszprémi játékost is sérülés miatt kellett lecserélni: Dejan Manaszkovnak a bokáját, Rogerio Ferreira Moraesnek pedig a combját ápolták.

A második felvonásban visszaesett a színvonal, az újvidékiek egy 3-0-s sorozattal ismét felzárkóztak két gólra, de a mérkőzés utolsó negyedében ismét jobban védekezett és hatékonyabban támadott a Veszprém, ennek köszönhetően végül 31-26-ra nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szerbek beállója, Rastko Stojkovic volt kilenc góllal, a vendégeknél Manuel Strlek hétszer talált be.

A két csapat ötödször találkozott egymással, és a Veszprém mérlege továbbra is százszázalékos az újvidékiekkel szemben.

A visszavágót jövő szombaton 19 órától rendezik. A párharc továbbjutója a legjobb négy között az ukrán Motor Zaporizzsja vagy a fehérorosz Meskov Breszt csapatával találkozik. Az elődöntőket április 3-án, a helyosztókat pedig 5-én játsszák Zadarban.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×