eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Almati, 2014. november 8.Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke sajtóértekezletet tart a kazahsztáni súlyemelő-világbajnokságon Almatiban 2014. november 8-án. (MTI/EPA/Igor Kovalenko)
Nyitókép: MTI/EPA/Igor Kovalenko

IWF: Aján Tamás 90 napra félreáll, bizottság vizsgálja ki az ARD vádjait

Vizsgálat indult a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségben (IWF), amelynek elnöke, Aján Tamás 90 napra félreáll, az irányítást pedig a szervezet amerikai alelnöke, Ursula Papandrea veszi át.

Az IWF a Dohában tartott 13 órás elnökségi ülés után közleményt adott ki, ez alapján Papandrea ügyvezető elnökként irányítja az átmeneti ciklusban a szervezetet, és ő vezeti azt a négytagú bizottságot, amely az ARD korrupciós és doppingvádjait vizsgálja ki. A testület a szervezet elnökségének és kongresszusának készíti el jelentését a bukaresti ülésre, amelyet március 11. és 13. között tartanak.

Aján Tamás a közleményben is hangsúlyozta, hogy megalapozatlannak tartja az ARD vádjait, amelyeket szerinte érdemi bizonyítékok nem támasztanak alá. Egyúttal biztos benne, hogy a független vizsgálat az ő igazát és az elnöki pozícióját erősíti meg.

Erre a 90 napos időszakra Papandreára hárul a szervezet operatív irányítása.

"A súlyemelés mindig is nagyobb volt egy embernél, és örülök, hogy Ursulával az oldalamon dolgozhatok"

- mondta Aján Tamás.

A német közszolgálati televíziós csatorna január 5-én bemutatott filmje alapján a súlyemelésben szisztematikus doppingolás folyik a nemzetközi szövetség tudtával, amely a Magyar Antidopping Csoportot bízta meg minden nagy nemzetközi versenyen és szinte az összes világbajnokságon az ellenőrzéssel.

Az ARD anyaga alapján 5,5 millió dollár sorsa tisztázatlan. A vádakat a MACS és Aján Tamás is visszautasította. A sportvezető ugyanakkor az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy minden pénzt lekönyveltek, így az említett 5,5 millió dollárt is, és ebben az ügyben a 2010-es évek elején a külső könyvvizsgálók nem állapítottak meg szabálytalanságot.

Aján Tamás 1976-től főtitkára, 2001-től pedig elnöke a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségnek.

A dohai ülés fejleményeiről elsőként cikkező Insidethegames olimpiai szakportál szerda este még a sportvezető 90 napos felfüggesztéséről írt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×