eur:
394.22
usd:
369.07
bux:
65632.01
2024. április 23. kedd Béla
Bartók Donát, miután gólt szerzett a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában játszott Dánia - Magyarország mérkőzésen Varasdon 2018. január 13-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Egyelőre csapat nélkül a válogatott kézilabdázó

A válogatott Bartók Donát bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a német élvonalbeli TBV Lemgo-Lippe kézilabdacsapatától.

A jobbátlövő a közösségi oldalán adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott klubjával, és péntektől a magyar válogatottal készül a januári Európa-bajnokságra. Azt egyelőre nem közölte, melyik csapat színeiben folytatja pályafutását.

A TBV Lemgo honlapja emlékeztet, hogy Bartók a márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára. Szerződése jövő nyárig szólt.

A 23 éves kézilabdázó három éve igazolt Lemgóba.

Az MTI-nek azt mondta, távozása nem hirtelen döntés eredménye, a szerződésbontást több tárgyalás előzte meg.

Hozzátette, a válogatottbeli teljesítményét nem befolyásolják a történtek, sőt fontos volt számára, hogy a felkészülést megelőzően rendeződjön a sorsa Németországban, mert szeretne a lehető legjobban összpontosítani.

"Nyugodt vagyok, mert vannak lehetőségeim"

- mondta karrierje folytatásáról. Hozzáfűzte, családjával élvezték a külföldi létet, de nem zár ki semmit, így akár a hazatérést sem.

A térde immár teljesen egészséges és fájdalommentes, ezért optimistán várja a januári kontinenstornát, amelynek malmői csoportjában a magyarok az olimpiai és világbajnok Dániával, továbbá Oroszországgal és Izlanddal találkoznak.

"Készen állok az Európa-bajnokságra, ha a szűk keretben is helyet kapok" - jelentette ki Bartók.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×