eur:
392.81
usd:
368.02
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A versenyző bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka: ha valaki élvezi, amit csinál, akkor mindegy, mit mondanak mások

Edzőjével volt a nyári úszó-világbajnokságot követően az InfoRádió Aréna című műsorának vendége a 200 pillangó regnáló világbajnoka, aki nem vár magától aranyérmet a tokiói olimpián, de 110 százalékosan fel fog készülni 2020-ra.

Másfél hónappal a nyári, dél-koreai úszó-világbajnokság után volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége a viadalon 200 pillangón aranyérmes Kapás Boglárka, oldalán edzőjével, Virth Balázzsal.

A vb után az úszó egyhónapos "aktív" szünetet tartott, Erdélyben járt édesapjánál, illetve a Balatonra és Londonba (vidámparkozni) is eljutott, de nem úszott. Virth Balázs eről azt mondta, "Bogi hamar utoléri magát".

Kapás Boglárka olimpiai szám vb-címvédőjeként

minden nap gondol már Tokióra és 2020 nyarára,

amiről korábban már bejelentette, hogy pályafutása utolsó versenye lesz 27 évesen - 200 pillangón és 400 gyorson.

"Belülről végig éreztem, hogy esélyes vagyok az éremre, akár az aranyéremre is, még ha ez a felvételen nem is látszott" - elevenítette fel a 200 pillangó világbajnoki döntőjéről.

Az úszónő mezőnyhöz képest is vékony testalkatára utalva Virth Balázs egykori edzőkollégáját - és mesterét - idézve azt mondta, "vannak testek, amik haladnak a vízen, és vannak, amik nem", mindenkinek a saját testét kell tudnia elvinni úszás közben, azzal kell megbirkóznia.

"Nem izomtömeget kell pakolni rá, hanem erősebbé kell tenni"

- fogalmazott tanítványáról Virth Balázs.

Mindketten megerősítették, nem csak a látszat, tényleg nincs köztük ellentét, ezen kívül Virth Balázs "a női megérzésekre" is hallgat edzőként.

Egy héten tíz edzésük van, szerdán-szombaton 1-1, a többi napon - vasárnapon kívül - 2-2.

Virth Balázs nem szól bele Kapás Boglárka étrendjébe, pszichológiai felkészítésébe és menedzselésébe, mert mint mondja,

"mindenkinek megvan a maga szakmája".

Arról, hogy Magyarországon nem értékelik az élsportban a 4., 5., 6. helyezéseket, Kapás Boglárka azt mondta, nyilván nem esik jól valakinek, ha élete legjobbját nyújtja, de az csak ilyen helyezésekre elég, de ezzel együtt kell tudni élni.

"Ha valaki élvezi azt, amit csinál, akkor mindegy neki, hogy mit gondolnak a többiek, ha jól teljesített, akkor az lesz a lényeg"

- utalt arra is, hogy a 2016-os olimpián kis különbséggel végzett a 4. helyen 400 gyorson.

Kapás Boglárka 800 gyorson lett olimpiai bronzérmes 2016-ban, Rióban. 2015 decembere óta dolgozik együtt a sikerpáros, ő és Virth Balázs.

A teljes beszélgetést alább megtekintheti, meghallgathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×