eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Maffiastílusú támadás egy videóbíró ellen

Megtámadták annak a játékvezetőnek az athéni otthonát, aki a görög Volosz-Olimpiakosz labdarúgó-mérkőzésen a videobíró-technológiát (VAR) irányította.

A vasárnapi bajnoki meccs gól nélküli döntetlennel ért véget, noha az Olimpiakosz a második félidőben betalált, de a gólt a videobírós segítség igénybe vétele után a játékvezető érvénytelenítette.

A rendőrség beszámolója szerint hétfőn a támadók betörték az ablakot, majd petárdát dobtak a VAR-játékvezető otthonába. Az esetben senki nem sérült meg, de

a játékvezető és két kiskorú gyermeke komoly megrázkódtatásként élte meg a támadást.

A Görög Labdarúgó Szövetség elítélte az incidenst. A szervezet közleménye szerint a "gengszterek maffiastílusú támadásának célja a játékvezetők megfélemlítése volt".

Panagiotisz Varuhasz, a játékvezetők szervezetének vezetője elmondta: számítani lehetett rá, hogy egyszer bekövetkezik, ami hétfőn történt, mert már többször jelezték, hogy rendőri védelemre van szükségük, de figyelmen kívül hagyták a kérésüket.

"Hatékonyabb védelemre van szükség, különben a rangadókra egyszerűen nem fogunk játékvezetőket találni"

- közölte.

A görög élvonalat évtizedek óta lelátói erőszak, utcai összecsapások, és játékvezetőkkel szembeni atrocitások jellemzik. A szövetség tavaly külföldi bírókat alkalmazott és bevezette a VAR-t.

Az Olimpiakosz tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz élesen bírálta a döntést, amivel vasárnap megfosztották csapatát a szerinte szabályos góltól, és hozzátette, a közelmúltbeli reformokkal sem sikerült elősegíteni a játékvezetők elfogulatlan döntéshozatalát. Csapata 16 forduló után a tabella második helyén áll.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×