eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának időmérő edzésén a Yas Marina versenypályán 2019. november 30-án. Hamilton az első rajthelyről indul a másnapi futamon.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Győzelemmel zárta az idényt Abu-Dzabiban Lewis Hamilton

Az immár hatszoros világbajnoknak, a Mercedes 34 éves brit pilótájának ez volt az idei 11., egyben pályafutása 84. futamgyőzelme, amelyet F1-es karrierje 250. nagydíján aratott.

Hamilton mögött Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője ért célba másodikként, míg a dobogó alsó fokára Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája állhatott fel.

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának időmérő edzésén a Yas Marina versenypályán 2019. november 30-án. Hamilton az első rajthelyről indul a másnapi futamon.
MTI/EPA/Ali Haider
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának időmérő edzésén a Yas Marina versenypályán. MTI/EPA/Ali Haider

A motorcsere miatt az utolsó rajtkockából startoló finn Valtteri Bottas (Mercedes) negyedik lett, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) pedig ötödik hellyel zárta az idei szezont.

A rajtot az első sorokból indulók egyformán jól kapták el, Hamiltonnak sikerült elsőként elfordulnia az első kanyarban, mögötte Verstappen, Leclerc, Vettel sorrendben száguldottak a többiek,

Leclerc azonban néhány kanyarral később megelőzte Verstappent és feljött másodiknak.

A folytatásban Hamilton magabiztosan építette ki az előnyét Leclerc előtt, miközben a 20.pozícióból startoló Bottas nagy felzárkózásba kezdett, a 15. körben már ötödik volt.

A kerékcserék után az első három pozícióban maradt a Hamilton, Leclerc, Verstappen sorrend, ám a holland versenyző nem sokkal később utolérte a monacói pilótát, és bár a csapatrádión folyamatosan a versenyautó nem megfelelő teljesítményére panaszkodott, első próbálkozásra megelőzte Leclerc-t.

Néhány körrel később mind Leclerc, mind pedig Vettel kint járt a boxban, előbbi harmadikként, utóbbi hatodikként tért vissza a pályára.

A hajrában Hamilton sikerét semmi nem veszélyeztette, mögötte Verstappen és Leclerc is gond nélkül vitte célba az autóját.

Bottas kiváló versenyt futva és nagyszerűen felzárkózva negyedikként ért célba, míg Vettel másfél körrel a leintés előtt kaparintotta meg az ötödik helyet a thaiföldi Alexander Albon (Red Bull) megelőzésével.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×