eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A gólszerző Szoboszlai Dominik (j), mellette Dzsudzsák Balázs (k) és Baráth Botond (b) örül a labdarúgó Európa -bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik nem játszhat a válogatottban

Szoboszlai Dominik kisebb sérülése miatt nem csatlakozik az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéhez.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a Red Bull Salzburg középpályása a hét első felében a klubjánál marad további kezelésekre.

Marco Rossi szövetségi kapitány - Szoboszlai mellett - izomsérülés miatt Pátkai Mátéra és Tamás Krisztiánra sem számíthat a világbajnoki ezüstérmes Horvátország, valamint az Azerbajdzsán elleni csütörtöki és vasárnapi összecsapásokon. A Red Bull Salzburg magyar tehetsége még a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szedett össze egy kisebb sérülést, emiatt egyelőre Salzburgban kezelik, de azt nem tudni, hogy kéősbb esetleg csatlakozhat-e a nemzeti csapathoz.

A francia Le Havre-t erősítő Bese Barnabás játéka is kérdéses: ő megérkezett ugyan Budapestre, de rögtön MR-vizsgálatra ment a repülőtérről, hogy kiderüljön, mennyire súlyos a sérülése.

A szakmai stáb az újabb sérülések miatt Ferenczi Jánost és Botka Endrét hívta be a keretbe.

"Ideálisnak semmiképp sem nevezném a helyzetet. Ugyanakkor ha most elkezdenék keseregni, azzal nem javulna a helyzet. Az a dolgunk, hogy az egészséges kerettagokat készítsük fel a lehető legjobban az előttünk álló, cseppet sem könnyű feladatokra, ők pedig ezeket a lehető legjobban megoldják" - mondta Marco Rossi.

A magyar csapat csütörtökön 20.45 órakor lép pályára Splitben, vasárnap pedig 18 órától játszik az azeriekkel a Groupama Arénában. Utóbbi zártkapus mérkőzés lesz, de 14 éven aluliak ott lehetnek majd a lelátón.

Az E csoportban öt fordulót követően a horvátok állnak az élen tíz ponttal, őket követik a szlovákok és a magyarok kilenccel. A walesiek a negyedikek hat ponttal, de ők eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, míg az utolsó helyezett azeriek öt találkozón mindössze egy pontot szereztek.

A válogatott kerete

  • Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Kovácsik Ádám
  • Védők: Baráth Botond, Bese Barnabás, Botka Endre, Ferenczi János, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Tamás Krisztián, Willi Orbán
  • Középpályások: Holman Dávid, Kleinheisler László, Kovács István, Nagy Ádám, Sigér Dávid, Vida Máté
  • Támadók: Dzsudzsák Balázs, Feczesin Róbert, Holender Filip, Nagy Dominik, Németh Krisztián, Sallai Roland, Szalai Ádám, Varga Roland
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×