eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Finnország elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Telkiben 2018. szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi elárulta, miben hibázott a szlovákok ellen

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 26 fős keretet hirdetett, melybe nyolc év elteltével került be ismét Feczesin Róbert.

Az Újpest FC 33 éves, 11-szeres válogatott támadója legutóbb 2011 novemberében volt kerettag.

Az olasz tréner a Telkiben rendezett hétfői sajtótájékoztatón beszélt a meghívottakról, akik a Horvátország és Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülnek. Mint mondta, néhány apróbb módosítással nagyjából ugyanazokra számít, akikre legutóbb. Ennek oka, hogy két játékost eltiltottak, négynek pedig van sárga lapja, így bizonytalan a szereplése a második mérkőzésen.

"Túlságosan könnyen osztogatják nekünk a sárgákat"

- tette hozzá a szakvezető.

Feczesin behívását illetően úgy fogalmazott, hogy amióta az Újpestnél játszik, megváltoztatta csapata arculatát.

"Modern labdarúgást képvisel, korszerűen futballozik" - indokolta döntését, hozzátéve, hogy szerinte komoly segítséget jelenthet, ha Szalai Ádám esetleg nem játszhat, vagy akár mellette is.

"Feczesin küzdő szellemű és harcos játékos, most pedig olyanokra van szükség, akik nem kímélik magukat" - folytatta.

Említést tett Tamás Krisztiánról is, aki ugyan korábban már volt kerettag, de nem folyamatos a jelenléte a válogatottnál.

"Látványosan erősödik, fejlődik a Zalaegerszegben, tetszik a sebessége és a hozzáállása" - mondta Rossi.

A kapitány kérdésre válaszolva szót ejtett Nagy Ádámról is, aki sérülését követően még nem épült fel teljesen, amikor szeptember 9-én 65 percet játszott a szlovákok ellen.

"Ezért teljes mértékben engem terhel a felelősség. Nem volt olyan fizikai állapotban, ami megengedte volna, hogy maximális erőbedobással játsszon. További hiba volt, hogy Ádámot egy másik olyan játékosra cseréltem le, aki szintén nem volt kielégítő fizikai állapotban.

Lehet, hogy ha Pátkai Máté helyett más cserével hozom le, döntetlen lett volna" - fogalmazott a kapitány. Elmondta még, hogy úgy tudja, Nagy gyakorlatilag felépült, a hétvégén már játszani is fog klubcsapatában, azt pedig, hogy eltiltását követően a második mérkőzésen számíthat-e majd rá, csak remélni tudja. Ő és Baráth Botond a két eltiltott.

Ugyancsak játszott a szlovákok ellen Sallai Roland, aki azonban szintén hiányzik a Freiburg mérkőzéseiről.

"Edzőjével személyesen beszéltem, lebegtette, hogy esetleg játszatja Sallait, de nem játszatta. Szinte biztos, hogy az első mérkőzésen nem lép majd pályára, ami a másodikat illeti, azt még kiértékeljük" - tette hozzá.

A válogatott keret tagjai a hétvégén találkoznak, de többen csak a jövő hét elején érkeznek meg. A kapitány szerint a hétfői edzésen a fél csapat lesz jelen, kedden dupla tréning lesz, szerdán pedig már Splitben tartanak főpróbát. A horvátok elleni mérkőzést követően egy edzést terveznek.

A kapitány a reményeit illetően kijelentette, az azeriek ellen kötelező a három pont begyűjtése, de ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.

"A horvátok elleni mérkőzést muszáj alázattal megközelíteni. Ha úgy játszanak, ahogy tudnak, akkor nagyon nehéz lesz pontot elhozni. Nyilván ezért megyünk oda, de kijelenteni, hogy pontokat hozunk el, nagyképűség lenne" - vélekedett Marco Rossi.

A magyar csapat jövő csütörtökön 20.45-kor lép pályára Splitben, három nappal később, vasárnap pedig 18 órától játszik az azeriekkel a Groupama Arénában, jelen állás szerint zártkapus mérkőzésen.

Az E csoportban öt fordulót követően a horvátok állnak az élen tíz ponttal, őket követik a szlovákok és a magyarok kilenccel. A walesiek a negyedikek hat ponttal, de ők eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, míg az utolsó helyezett azeriek öt találkozón mindössze egy pontot szereztek.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×