eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Twitter

Fontos döntés előtt a futball új csodagyereke

A Barcelona magára talált, Lionel Messi nélkül is 5-2-re legyőzte a Valenciát. Antoine Griezmann mellett a máris csodagyereknek kikiáltott Ansu Fati kezdett csatárként – s további rajongókat szerzett magának.

A mindössze 16 éves csatárcsillag a Betis ellen bemutatkozott a La Ligában, az Osasuna ellen belőtte első gólját, most pedig először szerepelt a kezdőcsapatban. Az edlső hét percben rúgott egy gólt, s előkészített egy másikat. Mindenki elégedett volt vele, még a vasárnap már edzésbe álló Lionel Messi is dicsérte – nagyszerű a kapcsolata az ifjú csillaggal, a bátyja, Rodrigo lett Fati tanácsadója –, de a legfontosabb pozitív visszajelzés a spanyol válogatott szövetségi kapitányától, Robert Morenótól érkezett, aki jelezte, szeretné, ha az illetékesek mindent megtennének azért, hogy a Bussau-Guineából származó, s még spanyol állampolgársággal nem rendelkező fiatal játékos megkapja a dokumentumokat.

Robert Moreno a Camp Nouban nézte meg a mérkőzést, majd utána jelezte, a Spanyol Labdarúgó-szövetség, az RFEF mindent megtesz annak érdekében, hogy Fati válogatható legyen.

Édesapjának már szüksége volt a spanyol papírokra ahhoz is, hogy a gyerek a spanyol alacsonyabb osztályban játszhasson. Mivel tíz éve él a család az országban, nem volt gond vele. Ám immár a gyereken a sor. Moreno udvariasan beszélt, hozzátette, ha eljön majd az ideje, Ansu Fatinak kell választania, melyik válogatottban szeretne játszani. Nem nagyon lehet kétséges…

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×