eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az argentin Luis Scola (j) és a spanyol Ricky Rubio a férfi kosárlabda-világbajnokság pekingi döntőjében 2019. szeptember 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Ricky Rubióék veretlenül nyerték meg a kosárlabda-világbajnokságot

95-75-re diadalmaskodott a kínai torna döntőjében Spanyolország Argentína fölött.

Bár Argentína egyszer visszajött a meccsbe, a második negyedben összeszedett 17 pontos hátrány után már nem tudott. Az MVP Ricky Rubio lett - írja a Kezdő5.hu tudósítása.

Hullámzó első negyed után a spanyolok irányítottak. Rubio és a befejezéseknél pontos Oriola vezetésével 14-2-vel indítottak a hispánok, szinte sokkolták az egész első félidőben rengeteg labdát eladó argentinokat. A második felvonás során Rudy Fernandez két triplájával 17 ponttal léptek meg (14-31). Laprovittola állt Argentína élére, egymaga hozta vissza csapatát 10 pontra, a félidő hátralévő részében pedig végig ekörül mozgott a távolság (31-43).

A fordulás után sem változott semmi. Gasol és Rubio vezetésével oktattak a spanyolok, 22 pontra növelték a távolságot (33-55). Az argentinok két gyors triplával időkérésre kényszerítették Sergio Scariolót, de Spanyolország azonnal reagált.

A harmadik negyed elején eldőlt a mérkőzés sorsa, amelyet végül kerek 20 ponttal, 95-75-re nyert Spanyolország, így 2006 és Japán után 2019-ben, Kínában újra világbajnok lett. Marc Gasol Lamar Odom nyomdokaiba lépett: ő lett a második játékos, aki egy évben nyert NBA bajnoki címet és vb-t.

Argentína legjobb dobói: Deck 24/3, Laprovittola 17/6, Campazzo 11/3.
Spanyolország legjobb dobói: Rubio 20/3, Llull 15, Gasol 14/3.

Az All-Star ötös:

Bogdan Bogdanovic (Szerbia)
Evan Fournier (Franciaország)
Ricky Rubio (Spanyolország)
Marc Gasol (Spanyolország)
Luis Scola (Argentína)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×