eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pxhere

Ez van: rásötétedett a magyar-ukrán teniszderbi kulcsmeccsére

A tenisz Davis Kupa-találkozónak komoly tétje van, hétfőn fejezi be a mérkőzését Balázs Attila.

Balázs Attila mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt Ilja Marcsenko ellen vasárnap a Magyarország-Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozón, így a 2-2-re álló párharc hétfőn fejeződik be.

A sors szeszélye folytán a rendkívüli izgalmakat hozó csata egy olyan mérkőzésen dől el, amelyen a nyitónap vesztesei csaptak össze. Szombaton ugyanis Balázs simán kikapott Szerhij Sztahovszkijtól, míg Marcsenkót Fucsovics Márton győzte le.

A világranglistán 136. Balázs kellemes emlékeket őrizhetett riválisáról, ugyanis idén a wimbledoni selejtezőben Marcsenkónak dupla brékelőnyben két meccslabdája volt, de a 30 éves magyar bravúrral fordított. Második összecsapásuk a pályára vetülő késő délutáni árnyék miatt reflektorfényben kezdődött, a lelátókon pedig - ahol ekkorra mintegy nyolcszáz főre csökkent a létszám - előkerültek a kabátok. Balázs gyors brékkel kezdett, remek rövidítéseivel pedig rendre megfuttatta az ATP-rangsorban 371. ukránt - aki 2016-ban 49. is volt -, aztán egy csodás nyerő tenyeressel lezárta a 44 perces első szettet.

A folytatásban a júliusban Umagban döntős magyar két bréklabdát elpuskázott 1:1-nél, majd fej fej mellett haladtak, miközben egyre sötétebb lett.

A 32 éves Marcsenko 4:5-nél elrontott egy szettlabdát, majd Balázs 5:5-re egyenlített. Ekkor a mérkőzésvezető közölte, hogy sötétedés miatt egyelőre vége a játéknak,

így a párharc hétfőn 11 órától folytatódik.

"Jobb lesz így, mert már nem sokat láttam a pályán. Nem játszom jól, de küzdök, remélem, holnap jobban megy majd. Szeretném feltenni az i-re a pontot" - nyilatkozta Balázs Attila.

Eredmény, DK-osztályozó:
Magyarország-Ukrajna 2-2 - állás az utolsó egyes előtt

Balázs Attila-Ilja Marcsenko 6:4, 5:5-nél félbeszakadt

korábban:
Fucsovics Márton, Balázs Attila-Szerhij Sztahovszkij, Gyenyisz Molcsanov 7:6 (7-1), 3:6, 6:3
Fucsovics Márton-Szerhij Sztahovszkij 7:5, 3:6, 6:7 (3-7)

szombaton játszották:
Balázs Attila-Szerhij Sztahovszkij 4:6, 3:6
Fucsovics Márton-Ilja Marcsenko 6:3, 6:2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×