eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Hertha BSC elleni gólját a 2019. augusztus 16-i bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Münchenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

A Bayern botlott a nyitányon, de máris vigasztalódik

Minden előzetes, a múltra alapozott jóslat téves volt: nem tudta megnyerni első mérkőzését a Bayern München az új bajnoki idényben. A bajorok egy pontot szereztek a Hertha ellen – viszont azóta szerződtettek egy világsztárt.

Az elmúlt évtizedben a Bayern München hétből hét mérkőzést nyert meg, ha a Bundesliga idénynyitó meccsét játszotta. E találkozók közül egyszer sem kapott két gólt. Most igen, az immár Ante Čović által irányított Hertha BSC remekül helyt állt az Allianz Arénában.

A bajnoknál az újak közül csak Pavard kezdett, a „nyolcvanmilliós” Lucas Hernandez a kispadon ült, eddig még nem tudta kiszorítani Alabát. (Ivan Perišić még sérült.)

A Bayern jól kezdett, első számú csatára, az immár túlzás nélkül klublegendának nevezhető Robert Lewandowski vezetést szerzett.

Sorozatban ötödször ért el gólt az első fordulóban, ez Bundesliga-rekord.

Ám a Hertha egyáltalán nem ijedt meg, sőt az új rekordvétel, Dodi Lukebakio távoli lövése után a labda a csapatkapitány Ibisević hátát is súrolva a másik „cséká”, Manuel Neuer kapujába jutott, 1-1. A belga csatár, akit a Watfordtól vett a Hertha, de az előző idényt kölcsönjátékosként a Fortuna Düsseldorfban töltötte, 2018 nyara óta három mérkőzésen öt gólt szerzett a bajorok ellen. Ebből négyet az Allianz Arénában!

A Hertha két perccel később már vezetett, Ibisević előkészítése után Marko Grujics a kapuba lőtt, 1-2. A szerb csatár hős lehetett volna, ám a meccs vége óta inkább kritikákat kap: teljesen feleslegesen rántotta le a második Bayern-gól előtt a tizenhatoson belül Lewandowskit, aki aztán gólra váltotta a büntetőt, 2-2.

A fentiekból következhetne, hogy a Bayern otthonában nyerési esélyt szalasztott el a Hertha, de a bajorok a hajrában szerezhettek volna még legalább három-négy gólt, a döntetlen megfelel a játék képének. Ami, persze, a Hertha számára így is nagyszerű eredmény. 2004 óta csupán egyszer, még Dárdai Pállal 2018 februárjában tudott a berlini csapat pontot szerezni a Bayern otthonában.

A Bayern még a mérkőzés napján bejelentette, hogy eredményre vezettek a Barcelonával és a játékossal folytatott tárgyalások, s így kölcsönveszi Philippe Coutinhót.

A brazil csatár, játszott már Olaszországban (Inter), Angliában (Liverpool), Spanyolországban (Barcelona), s most a Bundesligában mutatkozik majd be. A 2019–2020-as idényre vette kölcsön őt a Bayern, majd utána vételi joga van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×