eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a március 28-31. között megrendezésre kerülő debreceni, 120. úszó országos bajnokság sajtótájékoztatója után Debrecenben 2018. március 7-én. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT).
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Sós Csaba: már az utazás is akut stressz

Tíz nap mindenképpen kell az akklimatizációhoz a világbajnokság helyszínén - mondta Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya. A vasárnap kezdődő versenyeken segítők sora szolgálja ki az úszókat, csak az szab határt, hogy korlátozták az akkreditálható emberek számát.

Az olimpiai ciklus egyik legfontosabb eseménye úszásban a nyári játékok előtt egy évvel szervezett világbajnokság - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba elmondta, a kvangdzsui vb-n mindenki indul, már csak azért is, mert ez a verseny már az olimpia jegyében zajlik, így csak az hiányzik, aki beteg vagy már visszavonult.

A helyszín különleges feladatot ad a szakembereknek, hiszen az időeltolódással járó utazás akut stressz, csak abban van különbség, hogy van, akit jobban, van, akit kevésbé terhel meg.

"Az idegrendszer hamar átáll, de amíg valaki megszokja, hogy akkor kel, akkor úszik, akkor eszik, és akkor alszik, ez a tapasztalatok szerint tíz nap. Ha tetszik, ha nem" - mondta a szövetségi kapitány.

A csapatnak fontos tagjai az úszókat segítő szakemberek, egy részük Kvangdzsuba is az úszókkal tart.

"Masszőrből és gyúróból nincs annyi a földön, amennyi ne kelne el. Ez majdnem fontosabb az úszóknak, mint hogy esznek.

Most öt gyúróval vágunk neki, de ha még kettőt vinnénk, az is jó lenne, csak korlátozott, hogy hány embert lehet akkreditálni" - mondta Sós Csaba, és hozzátette, egy orvos lesz kint a küldöttséggel, és egy nagy táskával rohangászik majd a versenyzők között. "Reméljük, hogy nem lesz rá szükség" - jegyezte meg a szakvezető.

Az úszókkal dolgozik dietetikus és pszichológus, azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy szüksége van-e ilyen segítségre.

"Ahol egy-két századon múlik minden, bárkinek a segítsége meghatározó lehet abban, hogy valaki a márványtáblára kerül-e" - mondta a kapitány, de jelezte, Dél-Koreába nem visznek sem dietetikust, sem pszichológust. "Nincs az a szakembergárda, amely ne kelne el, de nincs módunk mindenkit vinni" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×