eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA több mint hárommillió dolláros összdíjazású meghívásos bajnoki sorozatának egyetlen európai állomásán a budapesti Duna Arénában 2019. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba: ha Hosszú Katinka rúdugrásban indulna, ott is esélyes lenne

Az úszók szövetségi kapitánya hosszabban értékelte az InfoRádióban a Bajnokok Sorozatában parádés időeredményeket úszó Iron Lady teljesítményét.

Hosszú Katinka a világ idei legjobb idejével győzött 200 méteres vegyesúszásban a Bajnokok Sorozata idei utolsó napján, Indianapolisban. 200 pillangón ezüstérmes lett. A háromszoros olimpiai bajnokról szólva Sós Csaba szövetségi kapitány az InfoRádióban elmondta: ha nem lép előre, "csak" megismétli azokat az eredményeket a nyári világbajnokságon Kvangdzsuban, amiket a riói olimpián úszott 2016-ban vagy korábban Kazanyban a vb-n (2015), meggyőződése, hogy akár vb-, akár olimpiai aranyakhoz elég lesz.

Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetem uszodájában. MTI Fotó: Illyés Tibor
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetem uszodájában. MTI Fotó: Illyés Tibor

"Ezeket az időeredményeket körülbelül megúszta korábban is, leszámítva a tavalyi, borzasztóan nehéz és ezerszer túlbeszélt, leírt évét, a lényeg az, hogy

Katinka újra a régi, minden versenyen elindul és ugyanolyan időket úszik"

- értékelte Sós Csaba az úszónő teljesítményét

A szövetségi kapitány szerint az lesz a kulcs, hogy

idén éppen a világbajnokságon tudjon csúcsformában lenni Hosszú Katinka,

és akkor esélyes lesz; "ha rúdugrásban indulna, akkor is az esélyek közé lenne sorolható" - tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy fő számán, a 200 vegyesen kívül miben lehet még esélyes az Iron Lady.

"A kérdés az, hogy mivel azonosul, és hogy melyik számban van lehetősége a borzalmasan erős magyar úszósportban indulnia" - mondta még a szakember, olimpiai arany szintűnek nevezve Katinka tavalyi Eb-n megnyert 200 vegyes döntőjét.

A Sós Csaba úszókapitánnyal készült teljes interjút az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorának legutóbbi számában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×