eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kozák Danuta megállíthatatlan

Az ötszörös olimpiai bajnok hibátlan mérleggel zárta az első idei válogatót.

Kozák Danuta a két egyes után Kárász Annával párosban is nagy fölénnyel tudott győzni K-2 500 méteren. Szintén meggyőző különbséggel nyert Koleszár Mátyás és Németh Viktor Máté férfi K-2 1000 méteren, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső pedig úgy hat-hét hajóval verte a mezőnyt a női kenu párosok olimpiai versenytávján.

Elmaradt a várva várt csata női K-2 500 méteren. Hiába fogadkozott Csipes Tamara és Medveczky Erika, szombaton a nyomában sem voltak a világbajnoki címvédő duónak. Kárász Anna és Kozák Danuta fantasztikusan rajtolt, 50 méter után már egy beülőnyi előnyben voltak, a végén pedig úgy nyertek egy hajóval Csipesék előtt, hogy Anna a cél előtt nem sokkal "falsot húzott" bal kézzel.

"Kemény harcra számítottunk, de szerencsére jól sikerült a rajtunk, már ott komoly előnyt szereztünk, ennek ellenére egyáltalán nem érzem, hogy könnyű volt, mert jöttünk egy erős pályát, jól kihajtottuk magunkat" - mondta Kárász Anna, aki hozzátette, hogy a következő hetekben egyesben szeretne előrébb lépni.

"Nem nagyon járok el sehova, csak az edzésekkel és a családommal foglalkozom, nem fér más az életembe

- mondta a kiváló hétvégi szerepléséről Kozák Danuta. - A páros döntő alatt érzékeltem, hogy sokkal vezetünk, nem is tudtuk jól megcsinálni a pálya végét, mert szétestem, de a győzelem bennünk volt és a nagy különbség jó visszaigazolás" - tette hozzá az ötszörös olimpiai bajnok.

Kozák Danuta és Kárász Anna duója nyerte a kajak kettesek 500 méteres versenyét szombaton a kajak-kenusok Szolnokon zajló első válogatóversenyén.

A szombati napon további két ötkarikás számban rendeztek finálét. Női C-2 500 méteren a toronymagas favorit Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső páros diadalmaskodott hatalmas fölénnyel és férfi K-2 1000 méteren is érvényesült a papírforma, ugyanúgy a Koleszár Mátyás, Németh Viktor duó győzött, mint két héttel ezelőtt, a rangsorolón. Utóbbi számban Tóth Dávid és Kulifai Tamás lett a második, a 41 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és győri klubtársa, Erdőssy Csaba pedig a harmadik. A szolnoki viadal vasárnapig tart, a zárónapon kilenc döntőre kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×