eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Märcz Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Georgia – Magyarország mérkőzésen 2018. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás: a világbajnokság prioritást élvez a világligával szemben

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Koreai Köztársaságban júliusban sorra kerülő világbajnokság lesz a fontosabb a világliga belgrádi, júniusi szuperdöntőjével szemben.

A szakvezető pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, leginkább a vb-n szeretnének jól szerepelni, a világligának alacsonyabb a presztízse, de természetesen azt a tornát is komolyan veszik. Märcz csütörtökön hirdette ki a válogatott 27 fős nyári keretét, amelyből 23-an a szezon során már szerepet kaptak a válogatottban, a fennmaradó négy játékosból kettő újonc, kettő pedig nemzetközi rutinnal bíró vízilabdázó.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a két újonc közül Dőry Farkas húzóembere volt a bajnoki idényben felsőházba jutott Debrecennek, míg Kállay Márk új igazolásként nagyon jól illeszkedett be a bajnok Ferencváros csapatába.

"Újabb nehéz év vár ránk, de megszoktuk már, hogy nincsenek könnyű éveink, a világliga szuperdöntőjében egy, a világbajnokságon két olimpiai kvóta talál gazdára.

Nemzetközi szinten nagyon kiélezett a küzdelem az érmes helyezésekért, a szerbek, a horvátok, az olaszok és a montenegróiak még mindig erősek, a görög és az orosz csapat pedig üde színfoltja a mezőnynek" - vélekedett Märcz Tamás, aki szerint a vb-n a spanyolokkal kell majd megküzdeniük a csoportelsőségért, míg a dél-afrikaiakat és az új-zélandiakat nagyobb különbséggel is legyőzhetik.

"A negyeddöntő jelentheti a fordulópontot, odáig biztosan el fogunk jutni" - jelentette ki a szakvezető. Märcz Tamás emlékeztetett rá, hogy 17 játékossal kezdi meg a felkészülést, mert tizen a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében lesznek érdekeltek a Ferencvárossal június 6-8-án Hannoverben, így ők csak június 13-án csatlakoznak a válogatott keretéhez.

A világliga szuperdöntőjét június 18. és 23. között rendezik Belgrádban, míg a vb-re július 12. és 28. között kerül sor a dél-koreai Kvangdzsuban.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×