INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

kiss norbert

kamion

jogosítvány

Kiss Norbert kamionversenyző a Nagy Futam versenyautókat felvonultató budapesti bemutatón 2019. május 1-jén.

Már kétszeres Európa-bajnok, de csak most szerzi meg a jogsit

Infostart

Hosszú évek versenyzése után a kamionjogosítványt is megszerzi Kiss Norbert.

Tanulóvezető lett Kiss Norbertből. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző nyolcadik szezonját kezdi az ETRC-ben, ezért úgy gondolta, itt az ideje, hogy ne csak a pályán, hanem közúton is vezethessen kamiont, ehhez pedig újra tanulnia kell.

“Ez a nyolcadik évem kamionversenyzőként, szereztem két Európa-bajnoki címet, de nincs jogosítványom kamionra. A versenyzéshez nincs rá szükség, de mivel idén csapatom, a német Tankpool24 már Kecskeméten, magyar szakemberekkel készíti fel versenykamionjainkat, úgy éreztem, szükség lesz az én munkámra is. A Kamionsuli támogatásával mérnökömmel, Bakó Csabival és egyik szerelőnkkel, Mérei Ákossal kezdtük meg a tanfolyamot” - mesélt céljairól Kiss Norbert.

A kétszeres Európa-bajnok versenyző tervei szerint időnként besegít majd a csapatnak a szállításban, így előfordulhat majd az is, hogy ő maga viszi a saját versenykamionját. “Rengeteg újat fogok tanulni, a versenyeken jó esetben általában előrefelé megyünk, utcán viszont teljesen más egy ilyen monstrumot vezetni.

Ez egy külön szakma, megtanulni a műszaki dolgokat, a rakományrögzítést, a tolatást, őszinte és mély tisztelettel állok a dologhoz.”

Kiss Norbert a héten Kiskunlacházán tesztelte kamionját a misanói rajt előtt.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018