INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

liu shaolin sándor

liu shaoang

rövid pályás gyorskorcsolya

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjai a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának rendezvényén a fővárosi Larus Étteremben 2018. április 16-án. A klubnapon köszöntötték és tagokká fogadták a váltó tagjait.

Liu Shaoang: mi akkor pihenünk, amikor mások dolgoznak

Infostart

A fiatalabb rövid pályás gyorskorcsolyázó arany-Liunak nincs példaképe, legfeljebb a bátyja.

Újra edzésben Liu Shaoang téli olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, akinek már nagyon hiányzott, hogy kézsérülése után újra jégen legyen - a csavarok még mindig a kezében vannak, szerinte benne is maradnak.

Elmondása szerint a nyári hónapok a legnehezebbek, hiszen ilyenkor vannak az edzőtáborok, az alapozás keményebb időszaka, de ehhez az évek során "hozzászokik az ember".

"Mi akkor pihenünk, amikor mások dolgoznak" - tette hozzá a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Ilyenkor egyébként még azokat a feladatokat csinálják jégen, mint idény közben szárazon, vagyis "imitálnak".

"A semmiből indulunk, az edzők minden egyes felkészülés kezdetén elmondják, hogy felejtsünk el mindent, és indítsuk magunkat újra, ahogyan a számítógépeket szoktuk"

- fogalmazott a fiatal sportoló.

Kínai edzőjét, Csang Csinget - vagy ahogy mindenki ismeri, Linát - a "második édesanyjának" tartja, akiben soha nem csalódott még, és még soha nem szólt neki vissza, ha valami nem tetszett az edzőnek.

"Olyan nevelést kaptam, amelyben fontos szerepet kapott a tisztelet, meg is tanultam az évek során, mit jelent ez" - tette hozzá. Testvérére sem volt soha féltékeny, ez is neveltetéséből fakad: "a család az első".

Szerinte benne van, hogy a pekingi téli olimpia egyik számában testvérével, Liu Shaolin Sándorral mindketten ott lesznek a döntőben, "de az még messze van", de fel lesznek rá készülve.

Civil példaképe nincs, sportolói egy van: a bátyja - akinél viccesen helyesebbnek tartja magát...

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018