eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjai a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának rendezvényén a fővárosi Larus Étteremben 2018. április 16-án. A klubnapon köszöntötték és tagokká fogadták a váltó tagjait.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Liu Shaoang: mi akkor pihenünk, amikor mások dolgoznak

A fiatalabb rövid pályás gyorskorcsolyázó arany-Liunak nincs példaképe, legfeljebb a bátyja.

Újra edzésben Liu Shaoang téli olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, akinek már nagyon hiányzott, hogy kézsérülése után újra jégen legyen - a csavarok még mindig a kezében vannak, szerinte benne is maradnak.

Elmondása szerint a nyári hónapok a legnehezebbek, hiszen ilyenkor vannak az edzőtáborok, az alapozás keményebb időszaka, de ehhez az évek során "hozzászokik az ember".

"Mi akkor pihenünk, amikor mások dolgoznak" - tette hozzá a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Ilyenkor egyébként még azokat a feladatokat csinálják jégen, mint idény közben szárazon, vagyis "imitálnak".

"A semmiből indulunk, az edzők minden egyes felkészülés kezdetén elmondják, hogy felejtsünk el mindent, és indítsuk magunkat újra, ahogyan a számítógépeket szoktuk"

- fogalmazott a fiatal sportoló.

Kínai edzőjét, Csang Csinget - vagy ahogy mindenki ismeri, Linát - a "második édesanyjának" tartja, akiben soha nem csalódott még, és még soha nem szólt neki vissza, ha valami nem tetszett az edzőnek.

"Olyan nevelést kaptam, amelyben fontos szerepet kapott a tisztelet, meg is tanultam az évek során, mit jelent ez" - tette hozzá. Testvérére sem volt soha féltékeny, ez is neveltetéséből fakad: "a család az első".

Szerinte benne van, hogy a pekingi téli olimpia egyik számában testvérével, Liu Shaolin Sándorral mindketten ott lesznek a döntőben, "de az még messze van", de fel lesznek rá készülve.

Civil példaképe nincs, sportolói egy van: a bátyja - akinél viccesen helyesebbnek tartja magát...

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×