INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 23. péntek
Bence

anderlecht

labdarúgás

fifa

büntetés

Moszkva, 2018. június 13. Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke érkezik a FIFA kogresszusára Moszkvában 2018. június 13-án, egy nappal a 2018-as labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt. A moszkvai kongresszuson megválasztják a 2026-os labdarúgó-világbajnokság helyszínét. A 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik több oroszországi helyszínen. (MTI/AP/Pavel Golovkin)

A Real, a Barca és a Chelsea keserű sorsára került az Anderlecht

Infostart / MTI

A FIFA elővette a belgákkal szemben is az egyik fiatalszabályt.

Miután a klub több esetben is vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, a nemzetközi szövetség (FIFA) megbüntette az Anderlechtet és a belga szövetséget is.

Az egyesületnek 200 ezer svájci frankot (körülbelül 57,2 millió forintot), a szövetségnek pedig 230 ezret kell fizetnie.

A FIFA közölte: a büntetés nagyságának megállapításánál a fegyelmi bizottság figyelembe vette, hogy a klub - amely négy alkalommal szegte meg a szabályokat - a vizsgálat során együttműködő volt.

Hasonló okból korábban a Real Madridot, az Atlético Madridot, a Barcelonát és a közelmúltban a Chelsea-t is elmarasztalták - egyrészt kizárták a klubokat az átigazolásból, másrészt nagy összegű bírságot róttak ki rájuk.

Az Anderlecht bejelentette, hogy elfogadja a büntetést és nem fellebbez.

Nyitókép: Pavel Golovkin
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018