eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A ferencvárosi Vámos Márton (j) és a barcelonai Felipe Perrone a férfi Bajnokok Ligája 11. fordulójában, az A csoportban játszott CNA Barceloneta - FTC-Telekom mérkőzésen Barcelonában 2019. március 27-én. A találkozót a katalán csapat nyerte 8-5-re.
Nyitókép: MTI/EFE/Andreu Dalmau

A Fradi győzött a döntő első meccsén

Az FTC két góllal nyert az OSC ellen a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén, pénteken.

A Komjádi uszodában rendezett mérkőzésen a címvédő, 22-szeres bajnok Ferencváros indíthatta az első támadást, Hárai Balázs centergóljával azonban az eddig hétszer első, legutóbb 1978-ban diadalmaskodó OSC szerzett vezetést. A gyors hazai egyenlítés után hosszú perceken át nem esett találat egyik oldalon sem.

A harmadik gólra a második játékrész első percéig kellett várni, rövidesen viszont már 3-1-re vezetett a házigazda FTC. Erdélyi Balázs egy elhibázott büntető után másodjára már nem rontott öt méterről (3-2), Vámos Márton azonban másodszor is pontosan célzott. A nagyszünetre egygólos Fradi-előnynél (4-3) vonulhattak el a csapatok.

A harmadik nyolc percben 4-4, majd 5-5 jelezte a sok kiállítást hozó találkozó kiegyensúlyozottságát, egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól. A minimális előny ugyanakkor az FTC-nél maradt, miután az utolsó pihenő előtt néhány másodperccel a triplázó - és a fegyelmi büntetését töltő olimpiai bajnoktársat, Varga Dénest a csapatkapitányi tisztében is remekül helyettesítő - Vámos hatalmas lövéssel bevette az OSC kapuját (6-5).

A negyedik negyedben a nyolcból több mint öt perc eltelt, amikor változott az állás: Sedlmayer Tamás kétszer betalált, így - mivel már csak a szépítésre futotta az OSC erejéből - 8-6-ra nyert a Ferencváros.

A döntő második meccsét a jövő szombaton, az OSC otthonául szolgáló Nyéki-uszodában játsszák, 13.45-től.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×