eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mateo Kovacic, a Chelsea (j2) és Ante Rebic, az Eintracht Frankfurt játékosa a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2019. május 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Angol házi döntő lesz az Európa-ligában is

Az Arsenal kettős győzelemmel, a Chelsea tizenegyes-párbajban jutott a labdarúgó Európa-liga döntőjébe.

Az Arsenal kettős győzelemmel jutott döntőbe a labdarúgó Európa-ligában, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 4-2-re nyert Valenciában. A spanyolok nagy elánnal kezdtek, és megérdemelten szereztek vezetést már a 11. percben. A vendég Arsenal a 17. percben váratlanul egyenlített, amellyel megtörte a spanyolok lendületét. A szünet után az Arsenal jutott előnyhöz, de Gameiro második találatával ezúttal a házigazdák egyenlítettek. Hiába támadott azonban a Valencia, a gólokat a vendégek szerezték: Aubameyang a 69. percben eldöntötte a továbbjutást, a 89. percben pedig beállította a végeredményt.

A másik párban 1-1-ről kezdtek a csapatuk, az esélyesebb Chelsea Loftus-Cheek a 28. percben vezetést szerzett. A németek a második félidőben „feltámadtak” Luka Jovics kiegyenlített. Miután több gól nem esett, tizenegyespárbajban dőlt el a továbbjutás a Stamford Bridge-en. Három sikeres büntető után Kevin Trapp kivédte Azpilicueta lövését. Újabb két jó lövés után Hinteregger erős lövése elakadt Kepa lábában. David Luiz gólja után, négy-négy lövés után 3-3-ra álltak. Paciencia löését Kepa kivédte, így Eden Hazard a döntőbe jutásért lőhetett. Ő pedig természetesen berúgta.

Mind a két kupasorozatban angol házi döntő lesz. Az Európa-liga fináléját május 29-én, Bakuban játsszák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×