eur:
393.24
usd:
367.33
bux:
65863.72
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pexels

Doppingszert találtak egy nem olimpiai kerettag kajak-kenu versenyző mintájában

A magyar kajak-kenu sportág egyik versenyzőjének A-mintájában találták a tiltott szert. Az ügyről egyelőre szinte semmilyen konkrét információ nem hozható nyilvánosságra - jelezte az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Ez egy teljesen friss ügy, a pozitív A-mintáról szóló hírt, a sportág megnevezésével, a Magyar Antidopping Csoport honlapján közzé kell tenni - mondta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a csoport vezetője. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, ezért semmilyen további információ nem kerülhet nyilvánosságra. Azt sem lehet tudni, hogy a kajak-kenun belül melyik szakágról van szó.

Az érintett sportoló kérte a B-minta vizsgálatát, ez hamarosan, néhány napon belül megtörténik - mondta a szakember, hangsúlyozva, hogy

amíg a B-minta nem erősíti meg az A-minta eredményét, addig nem beszélünk doppingvétségről, csak pozitív A-mintáról.

Egyelőre azt sem közölhetik, hogy milyen tiltott szerről van szó - ez is csak akkor kerül nyilvánosságra, amennyiben jogerős határozat lesz az ügyben.

A B minta vizsgálata után, az eredmény függvényében, a sportoló meghallgatásával folytatódik az eljárás, ekkor elmondhatja, hogyan került álláspontja szerint a szervezetébe a tiltott szer - mondta Tiszeker Ágnes.

Nem olimpiai kerettag az érintett

A tiltott teljesítményfokozókkal szembeni zéró tolerancia elvét követve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) saját költségvetéséből minden évben 25 millió forintot fordít a lehető legszélesebb körű ellenőrzésekre. A Magyar Antidopping Csoporttal (MACS) együttműködve az első negyedévében is számos mintavételt történt, a vizsgálatok egyetlen esetben mutattak pozitív eredményt, az érintett versenyzővel szemben eljárás indult - áll az MKKSZ honlapján.

A szervezet a jogszabálynak, és egyben saját szabályzatának megfelelően az érintett sportoló versenyzési engedélyét azonnal felfüggesztette. A versenyző nem volt tagja a felnőtt olimpiai keretnek. Az MKKSZ a MACS eljárásának jogerős lezárásáig az ügyben további nyilatkozatot nem tesz.

Két korábbi doppingvétség

A kajakozó Horváth Bencét és Mozgi Milánt doppingvétség miatt tavaly négy-négy évre eltiltották, mindketten EPO-val buktak meg, Horváth Bence ellen már 2017-ben eljárás indult.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×