eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla
London, 2012. július 28.Az amerikai Ryan Lochte az aranyémét mutatja az eredményhirdetésen, miután győzött a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 400 méteres vegyesúszásának döntőjében 2012. július 28-án. (MTI/EPA/Hannibal Hanschke)
Nyitókép: Hannibal Hanschke

Felelőtlen, de jóhiszemű volt az olimpiai bajnok úszó

Doppingolás miatt egy évre eltiltották a hatszoros olimpiai bajnok úszót, Ryan Lochte-t. A Magyar Antidopping Csoport vezetője az InfoRádiónak elmondta: nem a szer, hanem a módszer volt tiltott.

A kapcsolódó szabály éppen idén változott – emelte ki Tiszeker Ágnes. Eddig ugyanis a főszabály szerint 6 óra alatt 50 millilitert meghaladó mennyiségű infúziót nem lehetett beadni a sportolónak, kizárólag – komoly orvosi indokkal kapható – gyógyászati mentességi engedéllyel; az új szabályozás szerint pedig 12 óra alatt 100 milliliter a korlát.

A hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, Ryan Lochte – a Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint – most azért kapott büntetést, mert elmulasztott engedélyt kérni a beavatkozáshoz. Tiszeker Ágnes szerint a Nemzetközi Antidopping Ügynökség (WADA) nem fog súlyosbításért fellebbezni a lausanne-i sportdöntőbíróságnál, így nagy valószínűséggel jogerőssé válik az ítélet.

A szakértő úgy véli, bár felelőtlenség volt az olimpikontól, hogy az eseményt megosztotta a közösségi médiában, ám jóhiszeműségéről is tanúbizonyságot ad.

„Egy hatszoros olimpiai bajnoknak azért kell ismernie legalább ilyen szinten a tiltólistát”

– tette hozzá.

Tiszeker Ágnes kiemelte: az infúzióban lévő szer nem szerepel a tiltólistán, így az nem minősül doppingnak, pusztán a módszer tiltott.

Az interjút teljes egészében meghallgathatják csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×