eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Liverpool, 2018. április 24.Jürgen Klopp, az angol FC Liverpool vezetőedzője a csapatának a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében az olasz AS Roma együttese ellen játszott első mérkőzésén a liverpooli Anfiled stadionban 2018. április 24-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Régi rémálmától retteghet Jürgen Klopp

A labdarúgó Bajnokok Ligája idei nyolcaddöntőjének három angol–német párharcából egyet kezdtek már meg, ma jön a második. Noha a Bayern Münchennél mindenki nagyon udvariasan nyilatkozik a Liverpoolról, meglepetést keltene, ha hasonló eredményt hozna a mérkőzés az Anfield Roadon, mint a Spurs és a Dortmund csatája a Wembley-ben.

A múlt héten a Tottenham – a különbséget tekintve mindenképpen meglepetésre – 3-0-ra legyőzte a Bundesliga listavezetőjét a Wembley-ben. A második angol–német párharcban kevéssé valószínű ekkora különbség, de tény: Jürgen Klopp csapatának az elmúlt másfél évben szenzációs a hazai mérlege. A Sevilla elleni, 2017. szeptemberi döntetlen óta

nyolc hazai BL-meccsből hetet megnyert, csak egyszer játszott döntetlent,

a Porto ellen, amikor az idegenbeli győzelem után már páholyban volt. A Manchester Citynek és a PSG-nek három-három, az AS Romának öt gólt rúgott-fejelt a Pool. Mindössze két rivális, az AS Roma és a PSG tudott gólt szerezni az Anfield Roadon.

Ám nagy kérdés, hogy az utóbbi hetek formahanyatlása mennyire érezteti majd a hatását. Klopp okkal tart a Bayern Münchentől, egyetlen csapat ellen sem olyan rossz az edzői mérlege, mint a bajorokkal szemben. Ráadásul a német bajnok feljövőben van. A Bayern idegenbeli BL-mérlege ugyancsak kiváló: a 2017. szeptember végi, a PSG elleni sima vereség óta

a Bayern minden idegenbeli BL-meccsén szerzett legalább két gólt!

Nyolcból hatot meg is nyert, s csak a Real Madriddal és az Ajaxszal játszott döntetlent.

Mindkét oldalon lesznek hiányzók, a Liverpoolból Virgil van Dijk, a Bayernből Thomas Müller eltiltott, az egyik oldalon Dejan Lovren és Alex Oxlade-Chamberlain, a másikon Jerome Boateng, Corentin Tolisso és Arjen Robben sérült. A bajor csapat tagjai közül Robert Lewandowski és Mats Hummels korábban Jürgen Klopp játékosa volt Dortmundban, a Liverpoolból a szintén nem teljesen egészséges Xherdan Shaqiri a Bayernben is futballozott.

Az este másik mérkőzésén az Olympique Lyon fogadja a Barcelonát. A katalánok fölényesen vezetik a spanyol bajnokságot, első számú játékosuk,

Lionel Messi már ebben az idényben is túljutott a harmincadik gólján, jó előjelekkel várják a mérkőzést.

A Real Madrid ellen megsérült Malcom, még a Bordeaux játékosaként, négy meccsen négy gólt szerzett az Olympique Lyon ellen, Ernesto Valverde szeretné legalább csereként majd pályára küldeni.

Elképzelhető az éppen a Lyontól igazolt Samuel Umtiti játéka, aki hosszú kihagyás után először szerepelhetne tétmérkőzésen. Várhatóan mind a két kezdőcsapatban akad majd egy Dembélé. Ousmane Dembélé, a világbajnok szélső a Barcelonában, a tavaly nyáron a Celtictől a Lyonhoz szerződő Moussa Dembélé pedig a Lyonban. Utóbbi mali származású, de barcelonai névrokona felmenői is azok, apai ágon.

A Liverpool–Bayern München találkozót az M4, a Lyon–Barcelona találkozót a Spíler2 közvetíti, a meccsek 21 órakor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×