eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-as győzelmet aratott kedden Győrben az orosz csapat felett, ezzel biztosította csoportelsőségét a világliga selejtezőjének A jelű négyesében.

Märcz Tamásnak a találkozó előtt kényszerűségből többször is változtatnia kellett a keret összetételén, és a szakember hangsúlyozta, a biztos védekezés kialakítása a legfontosabb, hiszen ez az, amit rövidebb idő alatt lehet begyakorolni. Hozzátette, támadásban a játékosok egyéni tudásában bízik.

Úgy tűnt, hogy a játékosként olimpiai bajnok szakvezetőnek minden kívánsága teljesült: védekezésben összeszedettek voltak a magyarok, elöl pedig láthatóak voltak a kapitány által is említett egyéni megoldások, így a nagyszünetben háromgólos volt a különbség (6-3).

A harmadik negyedben az oroszok két könnyű góllal kerültek lőtávolba (7-5), azonban a játékrész vége újra a magyaroké volt, s négygólos hazai előnnyel indult az utolsó nyolc perc.

A zárófelvonásra mintha elvesztette volna a ritmust a magyar válogatott, a támadások befejezésébe hiba csúszott, az oroszok pedig kihasználták a védekezésbeli könnyelműségeket, így egy csapásra nyílt lett a találkozó (9-8). A hazai szurkolókat végül két perccel a dudaszó előtt Sedlmayer Tamás nyugtatta meg, miután lehetetlen szögből lepte meg az orosz kapust, eldöntve ezzel az összecsapást.

A világliga európai selejtezőjében négy csoportban zajlanak a küzdelmek, mindenhonnan az első kettő jut az Európa Kupa nyolcas döntőjébe, ahonnan az első három mehet majd a világligára. Az Európa Kupa nyolcas döntőjét április 5-7-én rendezik Zágrábban.

Märcz Tamás csapata március 12-én Málta vendégeként zárja a csoportkört.

Férfi világliga, A csoport, 5. forduló:

Magyarország-Oroszország 10-8 (4-1, 2-2, 3-2, 1-3)

a magyar csapat gólszerzői: Sedlmayer 3, Varga Dénes 2, Vámos, Erdélyi, Bátori, Manhercz, Német 1-1

A csoport:

1. Magyarország (már továbbjutott) 14 pont/5 mérkőzés, 2. Oroszország 9/5, 3. Németország 4/4, 4. Málta 0/4

később:

Málta-Németország, Gzira 17.00

A további program

6. játéknap, március 12.:

Németország-Oroszország

Málta-Magyarország

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×