eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa ünnepel, miután gólt szerzett az AC Milan ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkőzésen a dzsiddai Abdullah király stadionban 2019. január 16-án.
Nyitókép: MTI/AP

Ki lepődik meg? Cristiano Ronaldo döntötte el a kupafinálét!

Megszületett Cristiano Ronaldo első sikere a Juventusszal: a portugál világsztár döntötte el az AC Milan elleni olasz Szuperkupa-döntőt a szaúd-arábiai Dzsiddában.

Teljesült Massimiliano Allegri vágya: nem kellett hosszabbítást vívni az olasz Szuperkupa-döntőben. Ráadásul csapata, noha az elmúlt években ebben a sorozatban nem szerepelt olyan jól, mint például a bajnokságban, története során nyolcadszor is megnyerte a Supercoppa Italiát. (Írhattuk volna reflexszerűen, hogy a bajnok és a kupagyőztes találkozóját, de az előző idényben mindkettőt a Juventus nyerte meg Itáliában, az AC Milan a kupadöntő veszteseként szerzett jogot a részvételre. 2016-ban hasonló volt a helyzet, de akkor a lombardok tizenegyespárbajban megnyerték a trófeát, úgy lettek Szuperkupa-győztesek, hogy sem a bajnokságot, sem az Olasz Kupát nem nyerték meg.)

Az első játékrész meglehetősen eseménytelen játékot hozott, a Juve birtokolta többet a labdát, Gennaro Gattuso, a Milan edzője abban reménykedett, hogy csatárai végig tudják majd vinni valamelyik ellentámadásukat. Nem sikerült. A lombardok legnagyobb helyzete a második félidő elején Cutrone előtt adódott, de nem tudta bevenni a Juventus kapuját.

Ezzel szemben Cristiano Ronaldo a 61. percben közelről Donnarumma kapujába fejelt. A portugál szupersztárnak a 30. kupadöntőjében ez volt a tizenkilencedik gólja, góljával első a Juventus színeiben elért kupagyőzelmét érte el. A lisszaboni Sporting, a Manchester United és a Real Madrid színeiben is megnyerte korábban az ország szuperkupáját, immár a Juventusszal is

A Milan az utolsó negyedórában emberhátrányban játszott, ahogyan a két csapat legutóbbi mérkőzésein többször is előfordult, piros lapot kapott valamelyik milánói játékos, ezúttal Franck Kessié. A hajrában már Gonzalo Higuaín is pályán volt, de a Milannak nem akadt helyzete.

A Juventus az 1-0-s győzelmével nyolcadszor lett az olasz Szuperkupa-győztese, ez rekord.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×