eur:
393.16
usd:
367.13
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Lékai Máté (j) és a szlovén Blaz Blagotinsek a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzésén a Veszprém Arénában 2018. június 13-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Nem hibázhat a kézilabda-válogatott a vb-n

Az első hét közé kerülés az elvárás a magyar férfi kézilabda-válogatottal szemben a német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A szakvezetők szerint nem könnyű a csoport, jó játék és szerencse is kell.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy a világbajnokságon a cél a legjobb hét közé kerülés, azaz az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutás.

"A végső cél természetesen az olimpia, a világbajnokság pedig egy nagyszerű lehetőség arra, hogy ehhez közelebb kerüljünk" - mondta Kocsis Máté.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a 2020 tavaszán sorra kerülő selejtezőtornákon. A magyar csapat a koppenhágai D csoportban pénteken Argentínával, vasárnap Angolával, jövő hétfőn Katarral, jövő szerdán Egyiptommal, jövő csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, a hatosból az első három jut tovább.

Marosi László alelnök szerint a csoportban is jó játékra lesz szükség a továbbjutáshoz.

„Sokszor hallottuk már, hogy könnyű a csoportunk, és be kell jutni a legjobb hét közé. Ha az águnkat nézzük, akkor a középdöntőben a legjobb négy közé kell kerülnünk ehhez, így hibáznunk nem lehet, és jó lenne bravúrt is elérni a svédek, a dánok és a norvégok ellen. Hét nap alatt kerül sor az első öt csoportmérkőzésre, három cserelehetőségünk van összesen a vb során, így a kihívás nagy, de szeretnénk természetesen megfelelni és elérni céljainkat” - fejtette ki.

A válogatottat két szövetségi kapitány, Csoknyai István és Vladan Matics irányítja. Előbbi arról beszélt, hogy a felkészülés kétharmadán túl van már a csapat, amely a múlt héten Dániában játszott két mérkőzést az olimpiai bajnokkal.

„A vb-felkészülés nagy részén túl vagyunk, Budaörsön, majd Dániában gyakoroltunk. A dánok elleni két mérkőzés tanulságát úgy tudjuk talán a legjobban levonni, ha azt mondjuk, hogy az első találkozón túlzó volt a skandinávok fölénye, a vasárnapi mérkőzésen pedig az nem felelt meg a realitásoknak, hogy nyolc góllal vezettünk szünetben, egyik nap egyik csapatnak nem sikerült semmi a mérkőzés bizonyos szakaszaiban, a másik szárnyalt, a másik nap éppen fordítva. Ami a csoportunkat illeti, azzal nem áltathatjuk magunkat, hogy könnyű, Angolát kivéve öt csapat pályázik a három továbbjutó helyre. A továbbjutáshoz tehát megfelelő forma és szerencse is kell. Nagy László szerepe nagyon felértékelődik a ki-ki mérkőzések során, a torna során a velünk kint lévő 19 játékos menedzselését is megfelelően meg kell oldanunk” - emelte ki.

Vladan Matics megjegyezte, kulcsfontosságú lesz, hogy a csoportkört követően - miután hét nap alatt öt meccset játszott a csapat -, milyen gyorsan tudnak majd regenerálódni a játékosok. Ha ez sikerül, akkor jó eredményt érhet el a csapat. Hozzátette: minden mérkőzés más lesz, hiszen különböző stílusú ellenfelekkel találkoznak, és erre is fel kell készülni.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy a keretből három játékosnak, Balogh Zsoltnak, Bodó Richárdnak és Lékai Máténak is várhatóan gyermeke születik majd a torna ideje alatt. Hangsúlyozta, a család a legfontosabb, ezért mindegyiküket hazaengedik majd, persze a lehető legrövidebb időre. "Ezek megismételhetetlen pillanatok egy ember életében, nem szeretnénk válogatott játékosainkat ettől megfosztani." - fogalmazott.

Lékai Máté szerint nem számít, hogyan, a lényeg, hogy a csapat kerüljön be a legjobb hét közé.

„A felkészülési mérkőzéseink kapcsán nehéz tanulságokat levonni, hiszen Chile feltehetőleg gyengébb Argentínánál, a dánok elleni két mérkőzés közül az elsőn semmilyen játékelemben nem tudtunk felnőni az ellenfél mellé, a második találkozó már jól sikerült. Természetesen szeretnénk ott lenni az olimpián, a legnagyobb lépést pedig a következő napokban tehetjük meg Tokió felé” - emelte ki az irányító.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×