eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Märcz Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Georgia – Magyarország mérkőzésen 2018. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás, az év edzője: "nem a miénk a legerősebb csapat"

Jelentős elismerés, hogy a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség a magyar férfi vízilabda-válogatottat választotta az év csapatának, de legalább ekkora eredmény, hogy a nemzeti együttes egy erős mezőnyben is esélyes lehet minden tornán jó eredményre - hangsúlyozta Märcz Tamás, akit a FINA az év legjobb edzőjének választott.

Mivel nem igazán tartotta számon, hogy vannak ilyen kitüntetések, meglepetésként érte Märcz Tamást, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, hogy csapatát az év csapatának, őt magának pedig az év edzőjének választották a FINA-nál.

Mint később megtudta, azokat az eseményeket veszi számba a FINA, amelyek az égisze alá tartoznak, és amelyeken vízilabdacsapatok indulnak, ezeken pedig együttese jól szerepelt, a Világligában ezüst-, a Világkupán aranyérmet nyert.

"Tulajdonképpen objektív mutató ez a FINA-nál, ehhez kötődik az edzői kitüntetés is, aminek nagyon örülünk, és ami pozicionálja a csapatot a nyilvánosság számára is"

- fogalmazott az InfoRádiónak Märcz.

A kapitányként eltöltött két évét értékelve elmondta, minden várakozását felülmúlta a munka, az idei eredményeket megelőzően a budapesti vb-ezüstöt is beleszámítva.

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az idei eredmények alapján Magyarország kijutott a jövő évi világbajnokságra, ahonnan be lehet kerülni majd a 2020-as olimpiára is. "Egy csapat és egy kapitány is nagyon sokszor négy évben gondolkodik, én is. Nagyon szép volt, ami mögöttünk van, de most jönnek az igazán nehéz feladatok" - tette világossá az edző, aki szerint

kiegyenlített és erős a mezőny, amelynek jelen pillanatban nem is a legerősebb csapata a magyar válogatott,

de "van keresnivalónk minden tornán".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×