eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Szkopje, 2017. augusztus 7.José Mourinho, az angol Manchester United portugál vezetőedzője edzést tart a szkopjei II. Fülöp Stadionban 2017. augusztus 7-én. A Manchester United másnap lép pályára a Real Madrid ellen a labdarúgó Európai Szuperkupában.  (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nyitókép: GEORGI LICOVSZKI

Itt a lista, közülük kerülhet ki a Manchester United új edzője

A Manchester United kedden menesztette Jose Mourinho szakvezetőt, és egyelőre az utódlásról csak annyit tudni, hogy ideiglenes menedzser irányítja majd a csapatot a mostani bajnokságban, és a végleges utódot csak a nyáron választják ki.

Az angol sajtóban megindult a találgatás, hogy ki követheti az Old Trafford kispadján a két és fél év után távozó portugál szakembert.

Manchester, 2018. december 18.
José Mourinho, a Manchester United angol klub portugál vezetőedzője távozik egy manchesteri szállodából 2018. december 18-án. A klub ezen a napon bejelentette, hogy Mourinho azonnali hatállyal távozik az egyesülettől.
MTI/AP/Jon Super
Manchester, 2018. december 18. José Mourinho, a Manchester United angol klub portugál vezetőedzője távozik egy manchesteri szállodából 2018. december 18-án. A klub ezen a napon bejelentette, hogy Mourinho azonnali hatállyal távozik az egyesülettől. MTI/AP/Jon Super

A Sky Sports szerint a hét végi, Cardiff elleni Premier League-meccsen Mourinho segítője, a csapat korábbi kapitánya, Michael Carrick dirigálhat, de az ideiglenes menedzser a BBC szerint nem ő lesz, hanem a legjobb eséllyel a szintén korábban a klub játékosaként ismertté váló Ole Gunnar Solskjaer lehet a befutó, aki jelenleg hazájában az élvonalbeli Molde vezetőedzője. (Felvetődött az is, hogy a múlt nyáron az Arsenalt otthagyó Arsene Wenger ugrik be.)

Ő is csak a nyárig maradhatna, a klub addigra akarja megtalálni a hosszú távú megoldást. Az angol sajtó már több nevet is bedobott:

  • Mauricio Pochettino - a legesélyesebb jelölt, aki a Tottenham edzőjeként bizonyította, hogy mestere a látványos focinak, annak, amit Mourinhónál annyira hiányoltak Manchesterben. Londonban tavaly ötéves szerződést írt alá, és több tízmillió fontba kerülne a kivásárlása. Megkérdezték az argentin szakembert az esetleges váltásról, de csak jókívánságait küldte Mourinhónak, és jelezte, csak a jelenlegi feladatára koncentrál. A United dolgát tovább nehezíti, hogy szintén edzőt kereső Real Madrid is Pochettinót szemelte ki magának.
  • Zinedine Zidane - edzői pályafutása első három évében három Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, majd önként felállt a kispadról, és azóta nem vállalt újabb feladatot. Mellette szólna, hogy a két francia kulcsemberből, Paul Pogbából és Anthony Martialból ki tudná hozni a legtöbbet. Viszont ha ő lenne a fő célpont, miért kellene nyárig várni a kinevezésével?
  • Diego Simeone - már többször tárgyalt az Atletico Madriddal igen sikeres edzővel a MU, de őt is ki kellene vásárolni, és a stílusa nagyon hasonló Mourinhóhoz.
  • Antonio Conte - az olasz is szóba kerül minden üres kispad esetén, mióta a nyáron el kellett jönnie a Chelsea-től, de neki sem kellene a nyárig várnia.
  • Laurent Blanc - a francia két évet futballozott az Old Traffordon, irányította a válogatottat és a PSG-t is, és jelenleg munkanélküli, így akár ideiglenes edzőként is száma jöhet.
  • Ryan Giggs - a klub legendája,aki szóba került utódként David Moyes és Louis van Gaal távozásakor is, de mégsem bízták meg a feladattal, most ráadásul a walesi válogatott szövetségi kapitánya.
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×