eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Cseh László mutatja a 150. nagypályás országos bajnoki érmét, miután a 4x200 méteres gyorsúszás váltó tagjaként nyert az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2018. március 29-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Cseh László a vállán viszi az Egert Százhalombattára

A heteken belül 33. születésnapját ünneplő úszó hat egyéni számban áll rajthoz a hét második felében Százhalombattán zajló rövid pályás úszó-ob-re.

Alig három héttel a 33. születésnapja előtt ismét a vállaira veszi az Eger úszóklubját Cseh László, aki a szerdától szombatig tartó rövidpályás bajnokságon hat egyéni, és annál is több váltószámban áll rajthoz - tudósít az SzPress Hírszolgálat.

Természetesen nem ma volt, hogy egy-egy ilyen versenyről 12 arannyal tért haza, és most ennyi megszerzésére talán nem is lesz lehetősége, de egy-kettőt így is belepakolhat a hosszú évek során igencsak felhizlalt vitrinbe.

A tét számára Százhalombattán nem is kicsi: az ottani szereplésétől teszi függővé, hogy rajthoz áll-e az évzáró rövid pályás világbajnokságon; ennél azonban biztosabb, hogy jövőre is versenyezni fog.

Az idén nyáron Glasgow-ban (rövid pályás Eb) kétszeres címvédőként is érem nélkül maradt közönségkedvenc úszó számára

"bosszantó és egy kicsit romboló hatású is volt az Eb-kudarc",

de ennél erősebb motiváció nem is kellhetne neki.

"Acélosabb az indíttatás bennem, mint amikor korábban egy sikeres vb vagy Eb után azonnal az járt a fejemben, hogy vajon képes leszek-e még egyszer ilyen teljesítményre" - fogalmazott a többszörös olimpiai érmes és világbajnok úszó, aki rendet tett a fejében, és magával már elhitette: van még benne erő és akarat.

"Ha csak rajtam múlik, ott leszek jövő nyáron Kvangdzsuban az úszó-vb-n"

- jelentette ki Cseh László.

A FINA (vizes sportok nemzetközi szövetsége) világkupa-sorozatáról viszont megvan a véleménye:

csak néhány úszónak jön be igazán, elsősorban olyanoknak, akiket a korábbi dicsőségeiknek köszönhetően, hírverőként a házigazda meghív, a többieknek saját zsebükbe nyúlva kell eljutniuk ezekre a versenyekre,

nekik mindenképpen érmet is kell szerezniük, máskülönben veszteséges kirándulásokról van szó. Maga sem tagadja, hogy ő maga is azokat a nemzetközi versenyeket preferálja, amelyek nem rontanak, hanem javítanak az anyagi helyzetén.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×