eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Változás az olimpiai programban

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) döntött a 2024-es párizsi olimpiai hajóosztályokról, eszerint kikerül a programból a Finndingi és a 470-es.

A határozat szerint - melyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak jóvá kell hagynia - új hajóosztályként bekerült egy kétszemélyes, nyílttengeri tőkesúlyos kategória, amelyben vegyes csapatok versenyeznének, valamint egy közelebbről még meg nem határozott, szintén kétszemélyes, vegyes osztály.

Magyar vitorlázók Finndingiben - amely 1952 óta szerepel az ötkarikás műsorban - és 470-esben is többször indultak a játékokon. Finndingiben Berecz Zsombor már tokiói kvótás, méghozzá történelmi világbajnoki címmel szerzett részvételi jogot augusztusban. Így jelen állás szerint a 32 éves vitorlázónak Tokió lesz az utolsó olimpiája az egyszemélyes, nehézsúlyú osztályban.

A 470-es Gyapjas testvérpár, Balázs és Zsombor is pályázik a tokiói utazásra, ők idén a junior Eb-n és vb-n is érmesek voltak, azaz a 2024-es olimpián jó esélyekkel indulhattak volna.

A nemzetközi szövetség kongresszusán Magyarország nyerte el a 2019. évi képzési és fejlesztési szimpózium rendezési jogát, ennek helyszíne Balatonfüred lesz, időpontja 2019 márciusa. A tanácskozáson többek között napirendre kerül még a versenyszervezés, az edzői tevékenység, az önkéntesség, a marketing és promóció, a stratégiatervezés és a paravitorlázás fejlesztése - a magyar szövetség honlapja szerint.

Magyarország pályázott a 2020-as World Sailing konferenciára is, ezt azonban Abu-Dzabi rendezheti.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×