eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nehezen nyert, de továbbjutott a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC 31-28-ra legyőzte a német bajnok Thüringer HC csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Újabb sikerével a magyar csapat matematikailag is bebiztosította továbbjutását a középdöntőbe.

A magyar csapat keretéből ezúttal is a súlyos sérülés után gyógyuló Tomori Zsuzsanna és Nora Mörk hiányzott.

A hazaiak az első öt percben kiválóan játszottak, utána azonban visszaesett a koncentrációjuk, így tíz percet követően kétgólos előnyt mutatott az eredményjelző (8-6). Kiss Éva remek védései ellenére a 19. percben a cseh Iveta Luzumova üres kapus gólja a vendégek egyenlítését jelentette, majd az ETO vezetőedzője, Danyi Gábor időkérése ellenére hamarosan a vezetést is átvették a németek (12-13). Az első félidő utolsó tíz perce ismét győri fölényt hozott, és a norvég Kari Skaar Brattset, valamint a dán Anne Mette Hansen góljainak köszönhetően a szünetben néggyel vezetett az ETO.

A fordulás után a hazai játékosok kétszer is hétméterest rontottak, és mivel számos más helyzetet is kihagytak, ismét egyenlített az ellenfél (20-20). Mindkét csapat rengeteg labdát adott el, ennek is volt köszönhető, hogy az utolsó negyedóra is egyenlő állásról indult (25-25). A hajrában Görbicz Anita, a norvég Veronica Kristiansen, majd pár perccel később Nycke Groot is üres kapus gólt lőtt, a csereként pályára lépő francia Amandine Leynaud pedig több bravúros védést is bemutatott, így a Győr végül három góllal legyőzte ellenfelét.

A vendégek legeredményesebb játékosa Alicia Stolle volt nyolc góllal.

A győriek szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, a Ferencváros pedig vasárnap a román CSM Bucuresti együttesét fogadja Érden.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló, C csoport:

Győri Audi ETO KC-Thüringer HC (német) 31-28 (19-15)

a Győr gólszerzői: Hansen 6, Oftedal 5, Groot, Brattset 4-4, Knedliková, Amorim 3-3, Bódi, Kristiansen 2-2, Görbicz, Puhalák 1-1

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Győr 8 pont, 2. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 5, 3. Podravka Koprivnica (horvát) 3, 4. Thüringer HC 0

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×