eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Genf, 2018. május 26.Fucsovics Márton ünnepel, miután 6:2, 6:2-re legyőzte a német Peter Gojowyczkot a genfi férfi salakpályás tenisztorna egyesének döntőjében 2018. május 26-án. Fucsovics révén 36 év után nyert magyar teniszező újra ATP-tornát. (MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi)
Nyitókép: SALVATORE DI NOLFI

Fucsovics Márton és Babos Tímea nagy dobásra készül

Karrierje legjobb évének tartja 2018-at Fucsovics Márton, a teniszező, aki mostantól a MOL Csapat tagja, bekerült a világranglista első ötven játékosa közé, és jövőre még javítani szeretne. És vegyes párosban a másik magyar éljátékos, Babos Tímea oldalán Grand Slam-tornákon is teniszezne.

A kínai ATP-tornák után itthon készül Fucsovics Márton, és a legjobb magyar férfi teniszező kedden elit társaságba került: a legjobb magyar női teniszezőhöz, Babos Tímeához hasonlóan a MOL által támogatott profi sportolókat egyesítő MOL Csapat tagja lett.

"Ez volt a karrierem legjobb éve, az áttörés, bekerültem az első százba, majd az első ötvenbe, és remélem, hogy a következő években is hasonló eredményeket fogok elérni" - mondta az InfoRádióban Fucsovics Márton. Az előretörés okait kutatva úgy vélekedett, hogy egyrészt az elmúlt pár év munkája kellett a sikerekhez, másrészt az edzője, Sávolt Attila, aki a legutóbbi top 100-as magyar játékos volt.

Amikor a szezon legjobb részéről kérdezték, azt felelte, nehéz választania, mert már az év eleje nagyon jól indult. "Az első hónapban 250 pontot gyűjtöttem, 85. helyen kezdtem 2018-at, az Ausztrál Openen három meccset nyertem, és csak a későbbi győztestől, a legendától, Roger Federertől kaptam ki. Ezzel máris 60. lettem a ranglistán. Aztán megint volt-kélt három hónap, amikor nem voltak nagyobb eredményeim, de jött a genfi tornagyőzelmem, amellyel 250 pontot szereztem, és bekerültem a top50-be, 45. lettem a ranglistán. Az év végén a kemény pályás versenyeken, Torontóban, Cincinnatiben nyertem egy-két mérkőzést, fontos pontokat gyűjtöttem. És most Pekingben és Sanghajban is tudtam néhány meccset nyerni, ezzel most 41. vagyok" - sorolta a kiemelkedő idei eredményeit a magyar éljátékos, aki a teniszszövetséggel kipattant vitájáról ezúttal nem akart nyilatkozni.

Arról viszont beszélt, hogy sokkal jobban tudja magát felpörgetni a világsztárok ellen, jobban is, mint a rangsor 150. vagy 200. helyezettjével szemben, de tudja, ebben a szakmában mindenkit meg kell verni, hogy előrébb juthasson.

"Szeretek nagy stadionokban játszani, nagy nevek ellen, szeretem megmutatni nekik, hogy mennyire jól tudok teniszezni, és hogy szeretnék én is odaérni akár az első tízbe is"

- mondta Fucsovics Márton, akinek idén még két tornán vár feladat: Bécsben és Párizsban, de az már biztos, hogy az évet a legjobb ötven játékos között zárja majd.

"Egy teniszező sosem dőlhet hátra, mindig jönnek a következő versenyek, az újabb célok. Szeretném, hogy egy-két meccset ezeken a tornákon is tudjak nyerni, kicsit előrelépni a ranglistán, de próbálom úgymond lazábban venni ezeket a versenyeket" - mondta a teniszező, de jelezte, nincs tökéletes állapotban a válla, a kínai túra után volt is egy három-négy napos pihenője, ami talán segített.

"Remélem, hogy ezt a két versenyt még százszázalékosan le tudom játszani. Aztán biztos, hogy egy két-három hetes szabadság vár rám, de utána nincs megállás, készülni kell a 2019-es szezonra" - mondta a MOL Csapat új tagja. A két támogatott sportoló hamarosan együtt is pályára léphet, mert Babos Tímeával már sokszor beszéltek arról, hogy vegyes párosban játszhatnának együtt, de nem volt olyan ranglistahelyezése Fucsovicsnak, hogy felfértek volna a vegyes páros főtáblájára.

"Most, hogy Timi világelső párosban, és én is a top50-ben vagyok, így már tudunk együtt játszani, és

nagyon remélem, hogy jövőre pár Grand Slamen fogunk is, mert szeretnék vele teniszezni"

- mondta Fucsovics Márton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×